Redovisningsekonom till Stureplansgruppen

Gazella söker nu en Redovisningsekonom till Stureplansgruppen. Att arbeta på Stureplansgruppen innebär att vara en del i en spännande och dynamisk miljö där det ständigt händer saker. I rollen som redovisningsekonom kommer du att jobba brett med redovisning och analys. Du kommer vara en del av ekonomiavdelningen som per idag består av 12 duktiga redovisningsekonomer. Du kommer att självständigt få ansvara för redovisningen för ett eller flera av koncernbolagen där du kommer att sköta allt från löpande bokföring till bokslut och rapportering samt analys av nyckeltal.

Tjänsten är en hyrrekrytering med start omgående. Du kommer att börja som konsult och sedan är ambitionen en direktanställning hos Stureplansgruppen.

Din utmaning

  • Löpande redovisning: bokföring, kontroll, fakturering, leverantörs- och kundreskontra, ut- och inbetalningar, banköverföringar, kassaredovisning.
  • Periodbokslut: Periodiseringar, kontroll, rättelser, rapportering.
  • Analys och uppföljning av ekonomiska utfall.
  • Säkerställa efterlevnad av svenska redovisningsregler.
  • Förbättra och optimera processer.
  • Stöd vid budget- och prognosarbete.
  • Löpande delta i möten med verksamhetsansvariga.
  • Deklarationer, moms och avgiftsredovisning.
  • Projektredovisning.
  • Vara delaktig i interna utvecklingsprojekt samt förbättra och optimera processer.

Erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk examen inom Redovisning/Ekonomi eller liknande och har arbetat med ekonomi i minst 5 år. Du har goda redovisningskunskaper och en god förståelse för de ekonomiska flödena på en ekonomiavdelning, gärna från transaktionsintensiva företag. Du är trygg i hela processen från fakturering till bokslut och årsredovisning och du har jobbat med analys och uppföljning av nyckeltal. Det är meriterande om du har erfarenhet från detaljhandel, event eller besöksnäringen.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en noggrann, självgående och lösningsorienterad person som har lätt för att sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Du genomför ditt arbete ansvarsfullt samt håller hög kvalitet i samtliga processer, är nyfiken och har en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig och stressig miljö. Du är också kommunikativ och trygg med att uttrycka dina tankar och synpunkter. Du tar initiativ och vågar föreslå förbättringar och du gillar att jobba i team och lära av andra samtidigt som du på ett pedagogiskt sätt kan stötta och lära dina kollegor.

Om Stureplansgruppen

Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen. Företaget grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass. Flera av Sveriges mest hyllade enheter ingår i vår produktportfölj, som Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. Med en omsättning på 1,3 miljarder SEK och verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby skapar vi unika och oslagbara upplevelser som gör Stureplansgruppen framgångsrikt. Läs mer om stureplansgruppen på deras hemsida: stureplansgruppen.se

Vad Gazella erbjuder dig

Bli en del av Gazellas konsultnätverk! Vi är övertygade om att konsultuppdrag skapar möjlighet att snabbt samla på sig mycket erfarenhet från olika branscher, testa olika företagsformat och möta olika organisationsstrukturer och kulturer. Vi arbetar ständigt med en rad spännande bolag i flera olika branscher och erbjuder dig konsultuppdrag som passar dina behov. Som anställd konsult hos Gazella får du ta del av våra nätverkande och roliga event och du erbjuds friskvårdsbidrag och pension. Gazella vill vara din långsiktiga partner genom karriären. Hos oss kan du lita på omtanke för din trivsel, uppföljning och utveckling.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Andreas Lennartsson, andreas.lennartsson@gazella.se, som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Andreas-Lennartsson-Gazella-interim-accounting