Redovisningsekonom till Erik Penser

Gazella rekryterar nu en erfaren ekonom till Erik Penser med placering på huvudkontoret i Stockholm. Erik Penser Bank är en privatägd bank som erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare. De fokuserar på att skapa värde åt våra kunder inom två affärsområden; Wealth Management och Corporate Finance. Idag består ekonomifunktion av två medarbetare samt redovisningschef och nu ska de utöka för att vidareutveckla avdelningen. Redovisningsekonomens huvudsakliga ansvarsområde är löpande bokföring, bokslut (inkl. årsbokslut) samt fakturering. I tjänsten kan även viss myndighetsrapportering ingå.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Erik Penser erbjuder dig

Erik Penser erbjuder en utvecklande och inkluderande miljö där initiativ och nya lösningar uppmuntras. Eftersom de är snabbt växande inom banken så kommer denna roll passa dig som gillar utveckling och snabbrörlighet.

I denna tjänst rapporterar du direkt till Redovisningschef.

Din utmaning

  • Löpande bokföring
  • Anläggningsregister och avskrivningar
  • Månadsbokslut och avstämningar
  • Kvartalsvis hanterar kundreskontra samt fakturering
  • Intäktsbokföring
  • Momsdeklaration
  • Halv- och årsbokslut, inkl. delårsrapport och årsredovisning
  • Delta i systemrelaterade projekt
  • Övriga förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiavdelningen

Erfarenhet

Du har en kandidatexamen inom ekonomi samt 3-5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet från en liknande positioner där du självständigt arbetat med redovisning. Vi ser även att du tidigare jobbat med excel och känner en vana vid att sammanställa data. Denna roll passar dig som gillar att arbeta i föränderliga miljöer då funktion ser över processer och rutiner för att skapa effektiva arbetssätt.  Då man har flera olika kontaktytor krävs det att du har en vana i att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du ska vara noggrann, strukturerad och lösningsorienterad som person. Vi ser även att du har en stark egen drivkraft och trivs att arbeta självständigt. Du tycker att det är utvecklande att kastas in i nya situationer och motiveras av utmaningar såsom att överträffa förväntningar. Du är prestigelös och uppskattar att arbeta i en organisation där det är självklart att hjälpa dina kollegor samt bidra där det behövs.

Foodora

Erik Penser Bank erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och fokuserar på att skapa värde till våra kunder. Banken har cirka 100 anställda och kontor i Stockholm. Affärskulturen bygger på en övertygelse om att långsiktig framgång för banken endast kan vara grundad på framgång för våra kunder och uppdragsgivare.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV! (I den här rekryteringen samarbetar Erik Penser med Gazella.) Har du frågor är du välkommen att kontakta Filip Grundströmer som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: filip.grundstromer@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: