Redovisningschef till ZOO.se

zoo.se

Gazella rekryterar nu en Redovisningschef till ZOO.se som är en av Sveriges mest moderna och framåtlutade retailkedja inom Zoofackhandel. I rollen som Redovisningschef kommer du att ha en nyckelroll i bolaget där du får vara med och utveckla avdelningen samt bolaget på deras starka tillväxtresa. Du kommer att arbeta nära och rapportera direkt till CFO. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm, i Garnisonen.

Är detta en resa du vill vara med på? Välkommen med din ansökan! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Vad ZOO.se erbjuder dig

Du kommer arbeta på en arbetsplats som är i konstant utveckling och som är i stark tillväxt. Du kommer att få ta mycket ansvar och få bidra med värdefulla insikter till verksamheten och fortsätta driva förbättringsarbete och att effektivisera marknadsområdes arbetssätt och processer i en motiverande arbetsmiljö.

Din utmaning

I rollen som Redovisningschef kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

  • Leda och fördela ansvarsområden för en avdelning på 4–5 personer.
  • Helhetsansvar för företagets redovisning såsom upprättande av månads- och årsbokslut samt årsredovisning.
  • Ansvara för leverantörsreskontran.
  • Ansvara för månatlig rapportering till ledning när de kommer till likviditet, balans- samt resultaträkning.
  • Konsolidering kvartalsvis.
  • Daglig kontakt med revisorer samt myndigheter på samtliga marknader.
  • Arbete med nyckeltal utifrån framför allt balansräkningen (likviditet samt lager).
  • Följa upp KPI:er för effektivitet/kvalitet i månadsbokslut.
  • Ansvara för redovisning av moms och skatter samt deklaration.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du har varit ansvarig för redovisningen i ett medelstort eller stort bolag alternativt arbetat på någon av de större revisionsbyråerna. Du har varit teamleader eller haft personalansvar sedan tidigare och kan jobba både strategiskt såväl som operativt i din roll. Koncernen arbetar i Qlicksense samt Business Central och vi ser det som meriterande om du arbetat i dessa system tidigare, fast är inget krav, men vi ser att du är en van användare av olika IT-system samt har god kunskap inom Excel. Vidare har du även goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska såväl som engelska.

Personliga egenskaper

För denna roll söker vi dig som är en prestigelös, pragmatisk och positiv person som snabbt sätter dig in i nya frågor och som drivs av att nå resultat och utveckling. Du är noggrann och kommunikativ och har en förmåga att föra saker framåt. Du gillar att skapa ordning och reda och är analytiskt lagd. Du trivs i en snabbrörlig och entreprenöriell miljö där du vill vara med och bygga nya processer och strukturer samt även förbättra befintliga.

Om ZOO.se

Hej från zoo.se! Vi har i dagsläget 14 butiker från Haparanda till Göteborg samt egna veterinärkliniker i anslutning till flertalet av våra butiker, ett e-handelslager i Kungsängen samt huvudkontor i Stockholm. Vi har e-handel i Sverige, Norge och Finland. Vår omni-närvaro är viktig så att kunder känner igen sig både i fysisk butik och i våra nätbutiker. Vi har varit i branschen i över 30 år och växer stadigt. I dagsläget är vi ca 300 medarbetare och omsätter ca 500 MSEK. Vi blev i 2022 utsedda till DI Gasell-bolag, för tredje gången, då vi är ett av de snabbast växande bolagen i Sverige.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.zoo.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella