Redovisningschef till Internationellt bolag inom Food Tech

gazella

Gazella rekryterar nu en redovisningschef till ett Europaledande bolag inom Food Tech. Har du erfarenhet av personalansvar och är intresserad av att arbeta i ett marknadsledande företag med många kundkontakter och en produkt som sprider glädje? Då kan det vara dig vi söker! I rollen som redovisningschef kommer du ansvara för redovisningsavdelningen i Sverige och vara en del av den Nordiska Finansgruppen. Du kommer att rapportera till Finance Director med placering i Solna Strand.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna tjänst, så om du är intresserad av rollen – skicka in ditt CV redan idag!

Vad företaget erbjuder dig

Bolaget är ett internationellt företag som tillsammans jobbar med kreativitet, innovation och mot gemensamma mål. Ett företag som sätter service och smak främst. De värderar sina medarbetare högt och erbjuder därför både frihet och goda villkor. Du kommer att ha tillgång till fina lokaler med ett stort utbud av kaffe samt rabatterad mat från sina foodtech lösningar. Alla medarbetare har tillgång till Benify portalen med ett stort utbud av personalförmåner, samt friskvårdsbidrag.

Din utmaning

I rollen som Redovisningschef kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvara för all legal redovisning och rapportering internt, externt och till koncernen enligt IFRS. Du säkerställer att redovisningen är korrekt och enligt uppsatta deadlines vid varje given tidpunkt
  • Ansvara för skatter, bank och revision både internt och externt.
  • Hantering av kassaflödesanalys.
  • Personalansvar för 8 medarbetare. Du kommer leda ett motiverat och högpresterande team som ansvarar för löpande redovisning, rapportering, anläggningsregister, kundreskontra och leverantörsreskonra.
  • Harmonisering av processer, rutiner och masterdata samt driva eller deltaga i olika projekt.
  • Ägare av system/moduler som används i redovisningen.
  • Delta i kommande projekt gällande förbättring av system och processer.
  • Ansvar för internkontroll tillsammans med Finance Director.
  • Ansvar för försäkringsfrågor med support från extern försäkringsmäklare och koncernens expert.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning med minst 10-15 års erfarenhet av redovisning, gärna med rapportering enligt IFRS. Önskvärt är att du har bakgrund från revisionsbyrå och dokumenterad erfarenhet från en ekonomiavdelning i en internationell miljö. Du bör ha erfarenhet av personalledning, kan kommunicera flytande i engelska, i både tal och skrift samt har vana av att arbeta i Excel.

Personliga egenskaper

Till denna tjänst letar vi efter dig som gillar att arbeta med övergripande ledning och utveckling inom ditt ansvarsområde samtidigt som du även har ett öga för detaljer när det krävs. Som person är du energisk, driven, agil och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i denna roll ser vi att du är förtroendegivande lagspelare som kan interagera på alla nivåer i organisationen. Du har ett intresse för att optimera användandet av de systemstöd som finns och du sätter en ära i struktur och ordning.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök idag genom att registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Sophie Falk (sophie.falk@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: