Redovisningschef till Fenix Family

fenix

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Fenix Family. Fenix är ett dynamiskt och snabbväxande teknikföretag som vill förändra och förbättra stödet till familjer genom livets stora händelser med hjälp av digital utveckling. Bolaget är väletablerat i Sverige och Storbritannien och förbereder nu en snabb expansion i Europa.

Fenix förstärker nu ekonomiavdelningen med en redovisningschef. Detta är en bred roll där du ansvarar för redovisningsarbetet för koncernens verksamhet i Sverige och England samt nya länder. Du kommer att arbeta i en händelserik miljö med övergripande ansvar för att utveckla, driva och koordinera rapportering och bokslut. Till denna roll söker vi en erfaren och självständig redovisningsekonom som trivs i en dynamisk organisation. Som person är du engagerad, initiativtagande och prestigelös. Vidare ser vi gärna att du drivs av utmaningar samt ordning och reda.

Vad Fenix Begravning erbjuder dig

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som idag består av tre personer. Du rapporterar till bolagets CFO och har personalansvar för en redovisningsassistent. Fenix Begravning är en arbetsplats som värdesätter mångfald och jämn könsfördelning och uppmuntrar därför sökanden med olika bakgrund. Tjänsten är på heltid med placering på kontoret i centrala Stockholm.

Din utmaning

  • Inneha övergripande ansvar för redovisningen av koncernens bolag.
  • Övergripande ansvarig för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månatlig rapportering.
  • Ansvara för årsredovisning och deklarationer samt sköta de externa kontakterna till revisorer och myndigheter.
  • Hantera bankrelaterade uppgifter, bolagsformalia samt systemtekniska frågeställningar
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt
  • Driva projekt som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna processer och rutiner inom rapportering och redovisning.
  • Arbeta med att genomföra diverse projekt och utredningsarbete inom redovisningen.
  • Inneha personalansvar för två medarbetare på redovisningsavdelningen, samt fördela avdelningens interna arbete mellan dessa.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning inom företagsekonomi/redovisning. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med månads- och årsbokslut, samt att sätta/bygga rutiner för bokslutsarbetet. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och för att lyckas i tjänsten har du även goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av startup-bolag under tillväxt sedan tidigare och i en internationell miljö. Kunskaper i ytterligare europeiska språk, framför allt tyska, franska, eller holländska, är meriterande men inget krav.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, noggrann, handlingskraftig och inte rädd för att hugga i när det behövs. Du är mån om att leverera god kvalité i ditt arbete samt vågar och har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand. För att trivas i rollen på lång sikt tar du dig an nya frågeställningar med nyfikenhet och beslutsamhet. Du är självständig i din roll och drivs av att diskutera nya utmaningar. Då det är en ny roll är det viktigt att du är nyfiken och engagerad, har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter samt är bra på att ta egna initiativ.

Om Fenix Family

Fenix arbetar för att underlätta för familjer som planerar inför eller går igenom stora skiften i livet såsom förlusten av en anhörig. Fenix kombinerar lokal personlig kontakt och med tillgänglighet och transparens med hjälp av digitalisering. Likt verksamheter så som Kry, FirstVet och Willing erbjuder Fenix enkel rådgivning via web, video och telefon.  Fenix erbjuder personligt stöd och en samlad plats juridisk, finansiell och praktisk rådgivning och arbetar hårt för att erbjuda ett bättre alternativ där familjens alla behov står i fokus.

Bolaget grundades år 2014 och är verksamt både i Sverige och i England med cirka 40 anställda. Huvudkontoret är placerat centralt i Stockholm. Läs mer om Fenix på deras hemsida: fenixbegravning.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Stina Carlsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, stina.carlsson@gazella.se.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Stina Carlsson Gazella Rekrytering