Redovisningschef till Climeon

Gazella rekryterar nu en redovisningschef till innovativa Green Tech-bolaget Climeon. Vi söker dig som är erfaren inom redovisning och som bär med sig erfarenhet av personalledning – alternativt ser det som ett naturligt nästa steg i din karriär! I den här tjänsten kommer du ha en betydande roll i ett nytänkande bolag som befinner sig i en spännande tillväxtresa. I rollen, som har placering på bolagets kontor i Kista, kommer du att ha en ledande och bred roll med ansvar för bolagets redovisning. Som Redovisningschef rapporterar du direkt till CFO och arbetar tillsammans med ett dedikerat team, där du själv arbetar operativt men också har en ledande position med stort fokus på utveckling- och förbättringsarbete. Du kommer att få möjlighet att forma din roll i en utvecklingsbenägen och framåtlutad organisation som förespråkar frihet under ansvar.

Vi kommer intervjua kandidater löpande för denna tjänst, vid intresse ber vi dig därför att skicka in ditt CV så snart som möjligt.

Vad Climeon erbjuder dig

Det som utmärker Climeon, utöver en spännande vardag med varierande arbetsuppgifter, är den härliga stämning och goda klimat som råder på bolaget. Här finns en stor tilltro till individens förmåga och vi förväntar oss att alla tar ansvar och uppmuntrar nytänkande. Du får möjlighet att göra skillnad och vara en viktig medlem i ekonomiteamet där snabba beslutsvägar redan finns.

Din utmaning

  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering.
  • Ansvar för årsredovisning och ha god kunskap kring relevanta redovisningsprinciper såsom K3 och IFRS.
  • Personalansvar för två medarbetare i redovisningsteamet.
  • Stötta upp i det dagliga arbetet med löpande redovisning samt agera bollplank kring frågor som rör projekt-, lager- och allmän redovisning.
  • Vara drivande i effektiviseringsprojekt samt utvärdering och utveckling av processer och system.
  • Leda och utveckla intern kontroll och interna policys.
  • Ansvar för den löpande kontakten med revisorer, banker och myndigheter.
  • Vara aktiv kontaktperson för övriga avdelningar i organisationen kring ekonomirelaterade frågor.

Erfarenhet

Till denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och 5-10 års erfarenhet av självständigt och kvalificerat redovisningsarbete. Du upprättar bokslut och årsredovisning självständigt samt har goda kunskaper om aktuella redovisningsprinciper, både K3 och även IFRS. Du har ett stort intresse för redovisning som hantverk och du trivs med att arbeta operativt, högt som lågt. Du har med fördel arbetat i projektstyrda organisationer tidigare och eftersom Climeon är noterade på börsen ser vi det som starkt meriterande om du arbetat i ett noterat bolag sedan innan. Vidare är det till din fördel om du haft personalansvar i tidigare roller och drivs av att utveckla andra. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift och har mycket goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av Navision eller liknande ekonomisystem.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll ser vi att du är öppen, social och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. Att leda och ta ansvar faller sig naturligt och som person är du positiv och framåt. Vidare uppskattar du ett öppet arbetsklimat med högt i tak och en föränderlig miljö i nära samarbete med andra. I rollen är det av stor vikt att kunna kommunicera både internt och externt samt att och ha en öppen socialförmåga att kunna arbeta i såväl finansteamet som med övriga team på Climeon. Vi söker dig som finner stor glädje och energi i ditt arbete, har sinne för detaljer, är noggrann, vågar och tycker om att ta eget ansvar, samt tycker det är roligt att arbeta tvärfunktionellt i team och över avdelningsgränserna.

Om Climeon

Climeon är ett svenskt produktbolag inom energiteknik. Bolagets unika teknik för värmekraft – Heat Power – tillgängliggör en stor outnyttjad energikälla och ger hållbar el från varmvatten, dygnet runt, året runt. Heat Power är en billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas. B-aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV för denna tjänst. I den här rekryteringen samarbetar Climeon med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: julia.franzen@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: