Redovisningschef till AniCura

Redovisningschef till AniCura

Gazella rekryterar nu en operativ och erfaren Redovisningschef till AniCura AB. AniCura skapar framtidens djursjukvård och är en familj av framstående sjukhus och kliniker specialiserade på sällskapsdjur. Som Redovisningschef ansvarar du för det svenska redovisningsteamet och arbetar både operativt och ledande. Du ansvarar för rollerna i teamet, planeringen av arbetet samt utveckling av processer och system. Vidare har du övergripande ansvar för kvalitet och effektivitet i arbetet med bokslut, rapportering, årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Tjänsten rapporterar till Finance Manager Sweden och är placerad i norra Stockholm. Kulturen är varm, välkomnande och vi söker en person som både har starka kunskaper i redovisning samtidigt som man har ett stort fokus på arbetet med teamet. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Leda och fördela arbetet samt coacha redovisningsteamet.
  • Övergripande ansvar för redovisningen i samtliga legala enheter samt stöttning i månads-, kvartals-, och årsbokslut.
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv vara delaktig i budget- och prognosprocesserna.
  • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser.
  • Säkerställa kompetensutveckling på grupp- och individnivå, kompetensförsörjning samt personalansvar för 15 personer.
  • Flertalet kontaktytor med bl.a. myndigheter och revisorer, samt stöd till verksamheterna.
  • Driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt.

Erfarenhet

Du har en universitetsutbildning inom ekonomi samt tidigare erfarenhet av redovisning. Du har troligtvis haft en tjänst som Redovisningschef tidigare eller som Senior Redovisningsekonom. Du har tidigare erfarenhet av att leda ett team och har stöttat teamet när det behövts. Du har inga problem att arbeta högt och lågt med olika frågor som kan förekomma på en redovisningsfunktion. Arbete i förvärvsintensiva bolag eller från vård-branschen sedan tidigare anses som meriterande. Du har goda kunskaper i Excel, samt talar och skriver väl på svenska såväl som på engelska.

Personliga egenskaper

Vi tror att du som person är kommunikativ, pedagogisk och nyfiken samt har en förmåga att få med dig dina medarbetare. Du är duktig på att skapa engagemang i ditt team och är mån om din omgivning. Du är lösningsorienterad och har en förmåga att kommunicera, både uppåt och nedåt i organisationen. Du är driven och strukturerad och trivs i en familjär och öppen kultur.

AniCura

Tillsammans skapar de framtidens djursjukvård. AniCura är en familj av framstående sjukhus och kliniker specialiserade på sällskapsdjur. Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden. Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa. AniCuras 4000 anställda tar varje år hand om 2 miljoner patienter i deras 200 verksamheter i sju länder.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Hugo Bergström och Katarina Milenkovic.

#LI-DNI

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: