Redovisningsansvarig till världsledande techbolag

Redovisningsansvarig till världsledande techbolag

Gazella rekryterar nu en driven Redovisningsansvarig till ett börsnoterat techbolag med kunder runt om i hela världen. Som redovisningsansvarig arbetar du i en bred och spännande roll där du ansvarar för redovisningsarbetet för det svenska moderbolaget som är ett producerande och säljande bolag. Rollen innebär även ett övergripande ansvar för att driva och koordinera bokslutsprocessen. Du rapporterar till, samt fungerar som en högra hand till koncernens ekonomichef och ni har delat personalansvar för en redovisningsassistent. I denna tjänst ingår du i ekonomiavdelningen som består av sju personer på huvudkontoret. Du kommer att arbeta i en internationell miljö och ha mycket kontakter med koncernens bolagsekonomer i olika länder.

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill bidra med sina kunskaper och samtidigt få möjlighet att utvecklas i en spännande bransch. Tjänsten startar enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för den löpande redovisningen ax till limpa, samt månads- och årsbokslut för koncernens svenska moderbolag.
  • Utföra myndighetsrapportering med ansvar för moms, arbetsgivaravgifter, skattedeklarationer samt tulldeklarationer.
  • Hantera bankrelaterade uppgifter, bolagsformalia samt systemtekniska frågeställningar.
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt genom att fungera som en kravställare och stötta medarbetare på redovisningsavdelningen och dotterbolagen.
  • Driva projekt som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna processer och rutiner inom redovisning.
  • Arbeta med att genomföra diverse utredningsarbete inom redovisningen.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning inom företagsekonomi/redovisning och har arbetat brett med redovisning. Du har haft bolagsansvar i tidigare roller och har erfarenhet av att arbeta självständigt med månads- och årsbokslut, samt att sätta upp och bygga rutiner för bokslutsarbetet. Vidare har du goda systemkunskaper och är en van användare av Excel samt är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av lagerredovisning eller affärssystemet Jeeves sedan tidigare.

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ, ansvarstagande, noggrann, och räds inte för att hugga i när det behövs. Du är mån om att leverera god kvalité i ditt arbete, vågar och har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand. För att trivas i rollen på lång sikt tar du dig an nya frågeställningar med nyfikenhet och beslutsamhet. Du är självständig i din roll och drivs av att diskutera nya utmaningar.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Rebecca Benholm.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: