Redovisningsansvarig Fastighet till Frentab

frentab

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till den snabbt växande koncernen Frentab. I rollen som Redovisningsansvarig på Frentab ansvarar du för koncernens fastighetsbolag vilket bland annat inkluderar kvartals- och årsbokslut, intern och extern rapportering, upprättande av årsredovisningar samt konsolidering av Frentab-koncernen. Du kommer arbeta tätt med ekonomichefen och tillsammans arbeta för att effektivisera redovisningsprocesser och upprätthålla en högkvalitativ ekonomistyrning i koncernen.

Vad Frentab erbjuder dig

Frentab är en välmående, lönsam och växande koncern som värdesätter sina medarbetare, vilket yttrar sig i både ord och handling. På Frentab blir du en del av ett starkt team i en familjär och öppen miljö där trivsel, sammanhållning och laganda alltid prioriteras. Som anställd erbjuds du generösa förmåner samt en arbetsplats med nyrenoverade lokaler precis intill vackra Gustavsbergs hamn.

Din utmaning

I rollen som Redovisningsansvarig för Fastighet på Frentab kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Överblick och ansvar över redovisningen i samtliga fastighetsbolag.
  • Hyresavisering, hantera leverantörsfakturor och löpande redovisning tillsammans med kollega inom ekonomigruppen.
  • Upprätta av kvartals- och årsbokslut samt behjälplig i sammanställning av koncernårsredovisning.
  • Hantering av blandmoms i hyresfastighet och investeringsmoms samt moms i fastighetsprojekt. Ansvar för moms- och arbetsgivaravgifter.
  • Koncerninterna mellanhavanden.
  • Projektuppföljning av fastighetsprojekten samt administrera projektledningsavtal.
  • Underhålla självkostnadskalkyler och underlag för komponentavskrivning.
  • Samordning och avstämning mot samarbetsbolag och delägda bolag.
  • Stötta ekonomichefen i förvärvs- och försäljningsfrågor, digitaliseringsprojekt, effektivisera redovisningsprocesser samt upprätthålla en högkvalitativ ekonomistyrning m.m.

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig med en akademisk examen i ekonomi samt omkring 10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god kunskap inom redovisning i fastighetsbolag och grundläggande förståelse för koncernredovisning samt en strävan efter att utveckla dina kunskaper inom det. Du upprättar månads, – kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning självständigt samt kommunicerar flytande på svenska och engelska, i både tal och skrift.  Du har väldigt goda system- och Excelkunskaper och om du tidigare arbetat i affärssystemet Xledger, ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en mycket god numerisk och analytisk förmåga och enkelt kan se ekonomiska samt affärsmässiga samband. Vidare är du strukturerad, kommunikativ och en lagspelare. Du drivs av att utveckla och förbättra processer samt bidra till ett bra arbetsklimat. Frentabs ledord är Respekt, Nytänkande och Affärsmässig och att följa dessa faller sig naturligt för dig.

Om Frentab

Det var inom entreprenad som Frentab en gång startade som företag 1984. Vår koncern består idag av verksamheterna Frentab Entreprenad, Frentab Återvinning, Frentab Fastighetsutveckling, Frentab Maskin och Frentab Uthyrning. Idag utför vi både större och mindre entreprenadtjänster åt såväl kommuner och städer som företag och privatpersoner. Vi har en väl tilltagen och flexibel organisation som snabbt kan bemanna omfattande och komplicerade projekt. Vi är idag en av de största aktörerna på marknaden i Nacka/Värmdö, men har även projekt i hela Stockholms-området. En stor tillgång i vår koncern är vår bergtäkt och våra egna stenkrossar. Genom att ha tillgång till egenproducerat material kan vi garantera kvalitet och hållbarhet. Med hjälp av kompetensen inom koncernen räds vi heller inte att förvärva fastigheter med komplexa markförhållanden. Där andra företag ser risker, ser vi möjligheter. Läs mer om Frentab på deras hemsida: frentab.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande. Passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Frentab med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

jufr