Koncernredovisningsansvarig till RaySearch Laboratories

raysearch

Gazella rekryterar nu en koncernredovisningsansvarig till RaySearch Laboratories – en internationell koncern inom medicinteknik som utvecklar banbrytande teknik och säljer mjukvara för strålbehandling av cancer. RaySearch Laboratories grundades år 2000 i Sverige och har sitt huvudkontor i Stockholm. I denna roll kommer du att ingå i ett engagerat team, i ett bolag som arbetar med att förbättra cancerbehandling globalt. Som koncernredovisningsansvarig kommer du ha en nyckelroll inom företagets redovisningsfunktion. Du kommer att arbeta nära bolagets Controller och rapportera till Head of Group Accounting.

Vad RaySearch Laboratories erbjuder dig

RaySearch Laboratories är arbetsplatsen för dig som vill arbeta i ett dynamiskt, noterat bolag som lägger ett stort fokus på medarbetarna med fokus på work-life balance och god arbetsmiljö. I det nya kontoret i Hagastaden finns tillgång till eget gym, egen lunchrestaurang samt en hel våning ägnat till sociala aktiviteter/events. Som anställd på RaySearch Laboratories erbjuds du också generösa förmåner i form av friskvårdsbidrag, 30 dagars semester och daglig fika. För dig som uppskattar ett internationellt sammanhang finns goda möjligheter att utöka ditt internationella kontaktnät, då vi har dotterbolag i 11 länder.

Din utmaning

Urval av arbetsuppgifter i rollen som koncernredovisningsekonom på RaySearch Laboratories:

  • Upprättande av koncernkonsolidering i samband med månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Hantering av IFRS-justeringar mellan lokal redovisning och koncernen samt andra koncernjusteringar.
  • Ansvara för processen kring upprättande av underlag till kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Vidareutveckla koncernens rapporterings- & analysprocess genom att identifiera förbättrings- och effektiviseringsmöjligheter.
  • Granskning av rapportpaket från våra dotterbolag.
  • Interagera och agera kravställare mot externa redovisningsbyråer för våra dotterbolag.
  • Ansvara för koncernredovisningssystemet Cognos.
  • Ha kontakt med revisorer och myndigheter.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen med god erfarenhet av koncernredovisning, konsolidering och rapportering med IFRS-krav i en internationell miljö. Du har arbetat med valutaomräkning, är systemvan och har arbetat i konsolideringssystem (Cognos, Ocra eller Aaro t.ex.) och drivs av att vidareutveckla systemstödet. Du kommunicerar väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper i Excel. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är vill vara med och arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö. Som person är du prestigelös, lyhörd och  analytiskt lagd med ett affärsorienterat tankesätt. Du har en stark kommunikationsförmåga och fallenhet för extern kommunikation. Att hålla strikta deadlines är inget problem för dig och du har ett sinne för både detaljer och helhet. I denna roll ser vi att du har ett naturligt systemintresse och ett öga för utveckling. Vi ser också att du är en lagspelare som alltid strävar efter välfungerande samarbeten. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö.

Om RaySearch

RaySearch Laboratories utvecklar innovativa programvarulösningar för att förbättra vården av cancer. På över 800 kliniker, i mer än 40 länder använder RaySearch-programvara för att förbättra behandlingen och livskvaliteten för patienter. RaySearch Laboratories grundades år 2000 och är listat på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret är beläget i Stockholm, med dotterbolag i USA, Europa, Asien samt Australien och Nya Zeeland. Idag har RaySearch Laboratories över 380 anställda med en gemensam vision om att förbättra cancervården med innovativ programvara. Deras fantastiska team är avgörande för deras framgång, och de erbjuder en fantastisk arbetsmiljö i moderna kontor, flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. De tror på lika möjligheter, värdesätter mångfald och arbetar aktivt för att förebygga diskriminering.

Ansökan

Är detta något som du vill höra mer om? Skicka in din ansökan till oss redan idag! I denna rekrytering samarbetar RaySearch Laboratories med Gazella. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ebba Berggren på: ebba.berggren@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Ebba Berggren Gazella