Koncernredovisningsansvarig till börsbolag

Koncernredovisningsansvarig till börsbolag

Gazella söker nu en driven, affärsorienterad och kommunikativ Koncernredovisningsansvarig till ett snabbväxande börsbolag. Du kommer att få vara en del av en expansiv organisation som befinner sig på en spännande tillväxtresa. Bolaget är idag noterat på Nasdaq First North Premier och består av flera utländska dotterbolag.

I rollen, som har placering på bolagets kontor centralt i Stockholm, kommer du att ansvara för koncernrapporteringsprocessen från början till slut. Du ansvarar för koncernkonsolideringen av bolagets 15-tal dotterbolag samt för att inkludera redovisningen för nya förvärv i bolaget. Därutöver erbjuds du att vara en del av en fartfylld miljö där du omges av engagerade medarbetare som tillsammans drivs av att vara en del av bolagets tillväxtresa!

Till denna tjänst söker vi en driven person med specialistkunskaper inom koncernredovisning som kan utforma rollen och ta egna initiativ för att utforma processen framöver. Du blir en del av Finance teamet och rapporterar till Head of Group Control. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Upprättande av koncernkonsolidering i samband med månads- och kvartalsbokslut, inklusive hantering av återkommande IFRS-justeringar mellan lokal redovisning och koncernen samt andra koncernjusteringar.
  • Ansvara för processen kring upprättande av underlag till kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Ansvara för att inkludera och säkerställa nya företagsförvärv samt harmonisera bolagens redovisning och rapportstrukturer till koncernens befintliga struktur.
  • Utveckla processerna för redovisning och rapportering samt ansvara för utbildning och stöd till koncernens dotterbolag avseende detta.
  • Vara med och implementera ett nytt koncernkonsolideringssystem.
  • Vara behjälplig i arbetet med att upprätta koncernens kassaflödesanalys och kassaflödesprognoser.
  • Vidareutveckla koncernens rapporteringsprocess genom att identifiera förbättrings- och effektiviseringsmöjligheter, exempelvis genom automatisering av arbetet.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen och minst 8 – 15 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning samt har goda kunskaper inom IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Du har sedan tidigare varit involverad i en systemimplementation, har ett systemintresse och är inte rädd för att vidareutveckla systemstödet internt. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och har tidigare erfarenhet av att arbeta i en förvärvintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper                                                                                       

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Du är öppen, social och drivs av att förbättra och hitta nya mer effektiva sätt att göra saker på. Vi ser att du är strukturerad i ditt arbetssätt och att du är stöttande mot dina medarbetare.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

 Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via ansök-knappen!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: