Junior koncernredovisningsekonom

gazella

Gazella rekryterar nu en junior koncernredovisningsansvarig till en stor koncern inom restaurangbranschen. Företaget sitter i rymliga lokaler i centrala Stockholm och har en arbetskultur som färgas av glada skratt, hjälpsamhet och prestigelöshet. Bolaget består av såväl franchisetagare som egendrivna verksamheter. Det händer mycket inom koncernen och bolaget har under de senaste två åren genomgått en expansiv fas, där antalet egendrivna restauranger har ökat markant, men trots att bolaget genomgått en snabbväxande resa är processerna strukturerade och systemstödet utvecklat. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam som idag består av sex medarbetare och ges möjlighet att arbeta med duktiga, seniora medarbetare. Du kommer arbeta med koncernboksluten, koordinera rapporteringen samt stötta övrig organisation och du rapporterar direkt till bolagets CFO.

Vi letar efter dig som är i början av din karriär och vill växa in i en senior roll och söker dig som har några års erfarenhet av redovisning samt har ett starkt intresse av koncernredovisning. Detta är en chans att få arbeta i en bred roll där du får stora möjligheter att utvecklas. Som koncernredovisningsansvarig har du en nyckelroll inom bolaget och kommer få möjlighet att avancera inom koncernredovisning, för att slutligen bli självständig genom hela koncernredovisningsprocessen.

Rollen är en rekrytering på heltid med sex månaders provanställning. Låter det som en tjänst som passar dig? Skicka in din ansökan redan idag!

Din utmaning

I rollen som koncernredovisningsekonom kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvar för koncernens månatliga konsolidering och koncernbokslut.
  • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå.
  • Årsredovisning samt kontakt med koncernens revisorer.
  • Driva projekt och utveckla processer inom ekonomiteamet.
  • Ta fram processer för dotterbolagens rapporteringsförfarande samt vara delaktig med att införa ett nytt konsolideringssystem.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande, med 3–5 års erfarenhet av redovisning, förslagsvis har du en bakgrund från att arbetat på revision- eller redovisningsbyrå.  Du är duktig på Excel och det är en fördel om du har erfarenhet av BI verktyget Mercur. Du kommunicerar flytande på engelska och svenska, såväl i tal som i skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad samt bra på att dokumentera och följa upp ditt arbete och har ett stort digitalt intresse samt förmåga att lätt sätta dig in i nya system. Vi söker dig som är en prestigelös person som besitter en god kommunikationsförmåga och trivs i roller där du, tillsammans med andra, når högt uppsatta mål. Du är generös med din kunskap och hjälper gärna dina kollegor. Du trivs med att ha många kontaktytor och dessutom är du driven, strukturerad och har hög integritet.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann