IT Accountant till McDonald’s

mcdonalds

Är du Food Folk Sveriges nya IT Accountant? Gazella hjälper nu Food Folk Sverige, som i folkmun är mer känt som McDonald’s, att hitta deras nya tillskott till IT avdelningen. Gazella rekryterar en IT Accountant till huvudkontoret, som från och med maj kommer vara beläget i Waterfront Building, på Klarabergsviadukten i Stockholm city. Food Folk Sverige bedriver såväl franchiseverksamhet som restauranger i egen regi.

Som IT Accountant kommer du arbeta med att kvalitetssäkra redovisningen, ur ett IT-perspektiv. Rollen är bred, har både operativa och administrativa inslag och du får stort mandat att själv bestämma över din arbetsdag. Rollen innebär att du bland annat kommunicerar med specialister, från både IT, ekonomi och andra avdelningar inom verksamheten. Du rapporterar direkt till IT-Service Managern, men arbetar även nära redovisningschefen vilken du dagligen stödjer och supporterar.

 

Vad McDonald´s erbjuder dig

Du erbjuds en utvecklande och stimulerande arbetsplats, i ett modernt företag med stark kultur. Man lever sina värderingar och har ett unikt medarbetarengagemang. Det goda arbetsklimatet färgas av entusiasm till arbetet och omsorg om varandra. Ta chansen och bli en del av McDonald´s spännande utvecklingsresa! Rollen är en tillsvidareanställning på heltid, med planerad start under våren alternativt sommaren.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som IT Accountant kommer du att arbeta lika delar på lokal och nordisk nivå. Ditt arbete syftar till att bland annat kvalitetssäkra redovisningen inom IT samt de interna rutinerna inom ekonomi. Rollen är ny och det saknas därför manualer från företrädande medarbetare.

På nordisk nivå innefattar bland annat nedanstående arbetsuppgifter:

  • Ta fram och proaktivt kvalitetssäkra policys och processer inom redovisning och fakturering ur ett IT-perspektiv.
  • Säkerställa att IT-redovisning och IT-fakturering utförs i enlighet med Food Folk Sveriges framtagna policys och processer.
  • Dina motparter inom organisationer är bland annat IT controllers, redovisningsekonomer och franchisetagare.
  • Ad hoc uppgifter.

På lokal nivå innefattar bland annat nedanstående arbetsuppgifterna:

  • Uppföljning av restaurangernas dagliga försäljningsstatistik.
  • Momsavstämningför hela bolaget.
  • Organisationsstöd och sakkunnig inom ekonomirelaterade frågor, som exempelvis konteringar, fakturor samt betalningar.
  • Utbilda och förbättra kunskapen om redovisning och ekonomi inom organisationen.
  • Dina motparter inom organisationer är bland annat redovisningsekonomer, redovisningschefen, ekonomichefen samt Financial Shared Services Centret i Danmark.
  • Ad hoc uppgifter.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en akademisk examen eller motsvarande. Du har fyra till fem års erfarenhet inom redovisning, bokslut, reskontra och avstämningar. Du har ett digitalt intresse samt kommunicerar professionellt på både svenska och engelska, i tal som i skrift. Du har erfarenhet och trivs med att hålla muntliga presentationer för interna och externa aktörer. Du bör ha god kännedom om svenska redovisningsprinciper samt goda kunskaper inom Excel. Då rollen är ny kommer en av dina arbetsuppgifter vara att kvalitetssäkra redovisningen. Du måste därför vara en person som har förmågan att ”tänka utanför boxen” och trivas med att bland annat arbeta med att ta fram nya processer.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll tror vi du är en driven person, som trivs i en händelserik och snabbrörlig miljö. Du är mycket strukturerad, noggrann, detaljorienterad, tar egna initiativ samt har en god förmåga att prioritera i ditt arbete. Du är bra på att leda dig själv, även vid arbetstoppar samt bra på att hantera ad hoc-uppgifter. Du är teamorienterad och lösningsfokuserad. För att trivas i rollen tror vi även du är van vid att arbeta mot tuffa deadlines och uppskattar att arbeta “hands-on”. Tack vare en prestigelös personlighet är du inte rädd för att be om hjälp och i gengäld förmedlar du gärna din kunskap vidare till dina kollegor. Du har förmågan att göra problem till utmaningar samt har hög integritet i allt du åtar dig. Du letar ständigt efter effektiviseringsåtgärder samt sätter värde på att arbeta efter framtagna arbetsprocesser och rutiner. Food Folk Sverige är en matrisorganisation, vilket ställer höga krav på din samarbetsliga-och kommunikativa förmåga.

Om McDonald’s

Food Folk Sverige AB utvecklar McDonald’s varumärke i Sverige. Med ca 200 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja och en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer om McDonald´s deras hemsida: mcdonalds.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst. 

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann