Interim redovisningschef till attraktivt FMCG-bolag

Interim redovisningschef till attraktivt FMCG-bolag

Gazella söker nu en prestigelös och tillförlitlig redovisningschef till ett nytänkande och snabbt växande klientbolag inom FMCG. Rollen innebär att du axlar en nyckelfunktion i företagets fortsatta resa där du fokuserar på bolagets utveckling av arbetssätt och rapporteringsprocesser. Vi tror att du har tidigare erfarenhet från börsnoterade bolag samt liknande interimsuppdrag, där du haft ett övergripande ansvar samtidigt som du även varit aktiv operativt i organisationen. Utöver detta har du stark redovisningskompetens med viss förståelse för koncernredovisning samt IFRS. Du kommer att vara placerad på bolagets huvudkontor i Stockholms innerstad. Tjänsten är ett konsultuppdrag om minst 4–6 månader med start omgående. Vi kommer att intervjua kandidater löpande så skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Leda, planera och strukturera redovisningsarbetet inom gruppen.
  • Agera proaktivt i beslut för att möjliggöra fortsatt utveckling och tillväxt av bolaget.
  • Driva gruppens arbete kring koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Ansvara för frågor gällande personalkostnader och pension.
  • Bistå som kontaktperson vid kontakt med revisorer och myndigheter.
  • Hantera kvalificerade frågeställningar avseende skatter och moms.
  • Ansvara för upprättandet av årsredovisning samt deklarationer.
  • Operativt arbeta med koncernrapportering, samt enklare konsolidering.
  • Driva förändringsprojekt inom ekonomiavdelningen.

Erfarenhet

För en kunds räkning söker vi nu en lämplig kandidat som har tidigare erfarenhet från en liknande roll, där du arbetat operativt med redovisning, rapportering, bokslut och årsredovisningsarbete samt enklare koncernredovisning. Vidare tror vi att du har en akademisk examen samt erfarenhet ifrån kvalificerat redovisningsarbete, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning som senare kompletterats med gedigen arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Tidigare erfarenheter av systemimplementationer är meriterande. Professionella färdigheter inom MS Officepaketet är ett krav. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker en team-player med vana att ta ansvar, som inte är rädd för förändring och som har ett öga för detaljer. Du är flexibel och van vid att prestera, även då arbetsbelastningen är hög. Du tycker att det känns naturligt att leda och ta egna beslut och initiativ, och har inga problem med att drivna egna frågor och projekt.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via Ansök knappen. Ansvarig kontaktperson är Jonathan Sundberg.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: