Head of Group Accounting till Eniro

eniro

Gazella rekryterar nu en vass koncernredovisare till Eniro som vill axla rollen som Head of Group Accounting. Eniro befinner sig i en fartfylld och spännande resa och söker dig som gillar förändring, utmaningar och som vill vara med och påverka! Som Head of Group Accounting i denna roll är du CFO’s högra hand i koncernrapportering och tyngre redovisningsfrågor och har fullt ägandeskap för koncernredovisningen. Du kommer axla en viktig roll med mycket ansvar och blir en nyckelperson i finansorganisationen för Eniro Group. Du rapporterar till koncernens CFO och har din primära arbetsplats på kontoret i Solna.

Som varumärke är Eniro välkänt, men de vill mer än så. För att deras vision ska bli verklighet behöver hela verksamheten och alla som arbetar i företaget, dela den samt ambitionen att fortsätta utvecklas. På Eniro får du vara med på en förändringsresa och erbjuds ett arbetsklimat där innovation och utveckling är i fokus. Vill du vara med på resan? Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Head of Group accounting kommer du ansvara för:

  • Eniro-koncernens konsolidering och elimineringar.
  • Sammanställning av underlag till koncernens månatliga rapportering avseende finansiella delar.
  • Sammanställa siffror i text, tabeller och grafer i extern kvartalsrapport.
  • Redovisning enligt IFRS, IAS samt övriga regelverk gällande koncernredovisning.
  • Sammanställning av underlag till årsredovisningen.
  • Systemansvarig för koncernredovisningssystemet Aaro och Leasify.
  • Se till att transfer pricing dokument för alla länder i koncernen tas fram.
  • Löpande se över, kritiskt granska samt utveckla processer och rutiner för framtiden.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen och minst 8 – 10 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning samt goda kunskaper om IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och har tidigare erfarenhet av att arbeta i en förvärvsintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

För att trivas i den här rollen drivs du av att arbeta i en föränderlig miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har ett sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Vidare arbetar du effektivt självständigt såväl som i team, du är en lagspelare och vill bidra till ett bra samarbetsklimat.

Om Eniro

Eniros vision har alltid varit att hjälpa små och medelstora företag att synas. Idag i alla digitala marknadsföringskanaler och historiskt i telefonkatalogens gula sidor. Den digitala transformationen har inneburit utmaningar för alla företag, inte minst på marknadsföringsområdet. Men även om teknik och plattformar är i ständig förändring är behovet av synlighet för att finnas detsamma. För oss har digitaliseringen inneburit en ökad konkurrens av globala jättar som Google och Facebook. Vi bestämde oss dock tidigt för att samarbeta vilket lett till att vi idag är den enda aktören som kan erbjuda våra kunder hela bredden av digitala marknadsföringskanaler i en “one stop shop”. Att vi nått framgång i denna strategi är våra drygt 55 000 kunder i Norden ett tydligt kvitto på. Läs mer om eniro på deras hemsida: eniro.se

Om ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Eniro med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: julia.franzen@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: