Head of Accounting till Automile

Head of Accounting till Automile

Gazella söker nu en Head of Accounting till snabbväxande och entreprenöriella Automile. Bolaget befinner sig just nu i en expansiv fas med internationella affärsmöjligheter och söker en person som vill delta i den fortsatta resan. Som Head of Accounting har du personalansvar för i nuläget två medarbetare på funktionen och det erbjuds en rolig och utmanande roll full av möjligheter i en starkt entreprenöriell organisation, präglad av framåttänk och laganda. Utöver det övergripande ansvaret för redovisningen i två nordiska bolag så har rollen även inslag av analys och man arbetar tätt med VD och moderbolag i USA. Automile har kontor i Stockholm, Sundsvall, Oslo, Kalifornien och Utah och denna tjänst är placerad på Stockholmskontoret med utsikt över Sergels Torg, eller Sundsvallskontoret vid Stora torget i Stenstan. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in din CV redan idag.

Din utmaning

  • Övergripande ansvar för redovisningen i det svenska och norska bolaget i koncernen inklusive inkomstdeklarationer, bokslut, årsredovisning och kontakt med revisorer.
  • Personalansvar för i nuläget två personer i ekonomiteamet.
  • Ansvara för kassaflödesanalyser samt analys av balans- och resultatrapporter.
  • Rapportering till VD och moderbolaget i USA.
  • Sköta löner för det svenska bolaget.
  • Ständigt arbeta med vidareutveckling av processer samt effektivisering och förbättring av ekonomiflödena.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med akademisk utbildning och cirka 6-10 års erfarenhet ifrån en liknande roll, där du självständigt utfört kvalificerat arbete med redovisning ax till limpa. Du har erfarenhet av bolag i tillväxt som är verksamma i en internationell miljö och du uppskattar den föränderliga miljö som detta bär med sig. Det är meriterande om du tidigare arbetat i verksamhet med lager och även haft inslag av ekonomistyrning i tidigare roller. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chef eller teamleader är meriterande. Du är en skicklig ekonom med förmågan att se affären. Du har goda kunskaper i Excel samt en allmän systemförståelse och du talar svenska och engelska flytande.

Personliga egenskaper

Som person är du driven och självgående och du trivs i en bred roll där du får vara med och påverka företagets fortsatta tillväxtresa. Vidare är du prestigelös och lösningsorienterad då bolaget präglas av ständig utveckling och förändring. Du kommer arbeta i en social roll med många kontaktytor på olika nivåer i organisationen, vilket sätter krav på en god samarbetsförmåga, koordinering och en förmåga att kunna ställa rätt frågor i olika situationer. Du är en ledare som gärna involverar dina medarbetare i affären och som ser ett värde i en inkluderande arbetsmiljö.

Automile

Automile grundades 2014 av serieentreprenören Jens Nylander och är idag ett av Sveriges mest intressanta scale ups. Vi har på kort tid blivit en viktig global aktör på marknaden för uppkopplade fordon. Vi bygger produkter som i grunden förenklar livet för människor ute på fältet genom att erbjuda en hårdvara som är enkel att installera och en SaaS-produkt som kombinerar big data, webb och mobil.

Automile är uppbackat av ledande investeringsfonder och Venture Capitalist’s som Insight Venture Partners, Jason Lemkin från SaaStr, Salesforce Ventures, Dawn Capital, Point Nine Capital, Niklas Zennström (Skype), Justin Kan (Y Combinator) och Sam Nurmi (grundare av Pingdom).

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges.

#LI-DNI

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: