Group Finance Manager till KICKS Group

Gazella rekryterar en Group Finance Manager till Nordens ledande aktör på skönhetsmarknaden KICKS Group. I din roll som Group Finance Manager arbetar du i en bred och ansvarsfull roll och verkar koncernöverskridande för att optimera bolagets Group Finance funktion. Du har det yttersta ansvaret för redovisningen och rapporteringen samt arbetar med att utforma samt utveckla arbetssätt och rutiner inom ekonomifunktionen. Du har personalansvar för samtliga anställda inom Group Finance-funktionen och rapporterar till bolagets CFO. Rollen är stationerad på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan i dag!

Vad KICKS Group erbjuder dig

Som anställd hos KICKS blir du en del av ett företag där verksamheten genomsyras av ett stort engagemang, professionalism, respekt för människor och en ständig vilja att utvecklas som individer och företag. ​Utöver en härlig arbetsplats och kollegor omfattas du som medarbetare på KICKS samt av deras generösa förmånspaket.

Din utmaning

I rollen som Group Finance Manager kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Övergripande ansvar för ekonomifunktionens arbete, från redovisning till koncernrapportering samt treasury.
  • Leda och coacha personalen i det dagliga arbetet.
  • Att ansvara för årsredovisningsprocessen och processen kring hantering av bolagsdeklarationer.
  • Att arbeta med digitalisering av processer och rutiner.
  • Ansvara för kontakt med revisorer, förhandling med banker och andra naturliga motparter för ekonomi.
  • Vara ett finansiellt bollplank till CFO och övriga kollegor.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och cirka 5 – 10 års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du är en van ledare och vi ser gärna att du har arbetat inom revision och/eller redovisning i nordiska länder samt tidigare erfarenhet från e-handel och/eller retailbolag är ytterst meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en analytisk, kompetent och prestigelös person som förstår vad det innebär och trivs med att verka i en föränderlig miljö. Vidare ser vi gärna att du har intresse för verksamheten och affären samt trivs i att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och kan anpassa din kommunikation väl till din motpart. Vidare ser vi att du är en van ledare och att du har dokumenterad ledarerfarenhet sedan tidigare.

Om KICKS Group

KICKS Group är Nordens ledande aktör på skönhetsmarknaden och är en del av Axel Johnson-koncernen. Genom sina varumärken; KICKS och Skincity, möter KICKS Group de nordiska skönhetskonsumenterna varje dag. Kicks erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter och en omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och över 35 000 produkter från över 300 varumärken. KICKS har ca 230 butiker i Sverige, Norge och Finland.

Skincity är en hudvårdsklinik online som erbjuder ett unikt servicekoncept med specialistkunskap och noga utvalt sortiment inom professionell hudvård och makeup. Skincity är verksamt i Norden samt i Storbritannien. Läs mer om KICKS Group på hemsidan: axeljohnson.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst, så skicka in ditt CV via ansök knappen redan idag! I den här rekryteringen samarbetar Kicks Group med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jonathan Thunborg (jonathan.thunborg@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: