Group Business Controller till noterad aktör inom Life Science

gazella

Trivs du med att arbeta i en varierande och bred roll, med stora utvecklingsmöjligheter inom området R&D och produktion? Vill du ha kollegor runtom i hela världen? Läs då gärna vidare!

Gazella hjälper nu en spännande internationell aktör att rekrytera deras nästa Group Business Controller. Bolaget är noterat och har flera dotterbolag runtom i världen. Verksamheten är inriktad på utveckling och tillverkning av medicinsk utrustning. Ekonomiteamet består av ett tiotal medarbetare och du kommer bli en del av ett team med högt i tak och stämningen är familjär. Du rapporterar direkt till Head of Accountant. Kontoret ligger i trevliga lokaler i västerort, Stockholm, och bolaget tillämpar en hybrid arbetslösning där du har möjlighet att arbeta på distans två till tre dagar i veckan.

Låter det som en tjänst för dig? Vi intervjuar kandidater löpande så vid intresse, skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

Som Group Business Controller i denna roll kommer du arbeta nära redovisningsavdelningen, vilket bland annat innefattar bland att supportera ledningsgruppen och CFO med finansielldata och beslutsunderlag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Leda det årliga budgetarbetet samt utföra kvartals-, månatliga- och veckovisa prognoser.
  • Kvartalsvis uppföljning av forecast.
  • Rapporter till styrelse och ledning (P&L, BS, kassaflöde samt analyser).
  • Försäljning-, lönsamhet- samt avvikelserapporter.
  • Verksamhetsstödjande åtgärder via analys och rapporter, framför allt gällande produktion och R&D.
  • Analys av utfall jämfört mot budget samt uppföljning av strategiska projekt.
  • Systemägare för affärssystemet Mercur.
  • Avvikelserapportering samt processförbättringar och effektiviseringsarbete vid behov.

Erfarenhet

Vi söker dig med en universitetsexamen inom finans, ekonomi alt. redovisning samt minst fem års arbetserfarenhet från ekonomi-eller controller roller. Du har med fördel även arbetat i listade miljöer. Du har ett digitalt intresse samt erfarenhet av flera affärssystem och en van Excel-användare samt kommunicerar flytande på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du har en hög analytisk förmåga, en god förståelse för ekonomi och förståelse av stora flöden, samtidigt som du är detaljorienterad och noggrann. Du har även god förmåga att se förbättringsåtgärder och ta initiativ till effektiviseringsförslag. För att trivas i rollen som Group Business Controller tror vi att du är strukturerad, ansvarstagande och har en stark känsla av ägandeskap. Du gillar att ha flera processer i gång samtidigt och att dina arbetsdagar är varierade. Vi söker dig med ett pragmatiskt arbetssätt, en proaktiv inställning som är duktig på att prioritera. Du har en positiv och prestigelös attityd och når framgång både genom att arbeta självständigt som i grupp. I denna roll kommer du att ha kontakt med många interna avdelningar och du behöver därför vara en person som trivs med att kommunicera med många olika människor.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen!  Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann