Group Accounting Specialist till Northmill

Group Accounting Specialist till Northmill

Som Europas nyaste tech-bank växlar Northmill upp inför en fortsatt tillväxt internationellt och söker nu dig som vill vara med på denna utvecklingsresa. Lockas du av att arbeta i en dynamisk miljö med högt i tak? Motiveras du av att få påverka en organisation genom utvecklingsarbete och att sätta strukturer och processer? Då kan det vara ett passande nästa steg för dig att ta rollen som Group Accounting Specialist på Northmill.

Med spetskompetens inom koncernredovisning och IFRS kommer du övergripande fokusera på redovisningsprinciper, internkontroll och utvecklingsprojekt inom bolagets ekonomiavdelning. Du kommer att ingå i ett team om 7 personer som arbetar med koncernredovisning och business controlling på koncernnivå och du rapporterar till Finance Manager.

Vad erbjuder Northmill dig?

Denna roll ger dig möjlighet att få en nyckelroll på ett snabbt växande fintech-företag som precis blivit bank. Här kommer du få stora möjligheter till att påverka både de interna redovisningsprocesserna och din egna utveckling, karriär och arbetssituation. Företagskulturen präglas av högt driv och starka ambitioner och Work-Life-Balance. Du kommer komma in i ett gäng av härliga, drivna och ödmjuka kollegor och en unik kultur, som är en stor del av Northmills framgångssaga.

Förutom ändlöst intresse för innovativ teknik, design och data är Northmill experter på allt från fotboll, hundar, nintendo, inredning, teknik och mycket mer. De söker alltid efter ny kunskap och har en nyfikenhet som aldrig mättas.  Du kommer få ta del av sociala events, mässor och andra utbildningsforum samt deras årliga konferens Northcon som hålls för hela företaget, där de bland annat besökt Madrid, Prag & Palma. Gym finns 2 minuter bort, så du hinner ta ett pass eller en joggingrunda runt området på lunchen.

Din utmaning

 • Ansvara för koncernens redovisningsprinciper och för att säkerställa korrekt rapportering i enlighet med IFRS. Att föra en dialog internt samt med revisorer kring tillämpade redovisningsprinciper.
 • Ansvara för utformningen och implementationen av redovisningsmanualer för hela koncernen.
 • Supportera Finland och Polen i IFRS-rapportering och koncernredovisning.
 • Äga och projektleda sifferdelen av delårsrapporter, årsredovisning samt notpaket.
 • Aktivt följa utvecklingen på redovisningsområdet och bidra med konsekvensanalyser.
 • Hålla dig uppdaterad inom skattefrågor.
 • Ge support, råd och riktlinjer till organisationen i redovisningsfrågor.
 • Ta ägandeskapet av att utveckla processer och dokumentation inom intern kontroll beträffande redovisning och koncernkonsolideringsprocessen.
 • Delta i och driva projekt inom redovisningsområdet, till exempel utveckling, nya redovisningsprinciper mm.
 • Aktivt delta för att automatisera och effektivisera alla processer inom ekonomi och rapportering.

Erfarenhet:

 • Utmärkt förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i såväl i tal som skrift.
 • Relevant utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning.
 • Minst 3 års erfarenhet från kvalificerad redovisning och bokslut, gärna från en större revisionsbyrå alternativt liknande roll i ett större bolag. Väsentligt är gedigen kunskap inom IFRS (IFRS 9, IFRS 15 och IFRS 16), koncernredovisning och konsolidering.
 • Generella systemkunskaper och mycket goda Excel-kunskaper.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att det faller sig naturligt för dig att skapa en god struktur i arbetet och att du har en god prioriteringsförmåga. Vidare är du initiativtagande och genomdrivande i ditt arbetssätt och har förmågan att arbeta självständigt. Då du ansvarar för att föra en dialog kring förändringar inom de regler och processer som verksamheten ska förhålla sig till gällande rådande redovisningsprinciper, så lägger vi stor vikt vid att du är lyhörd, tydlig och har en god samarbetsförmåga. Att du har en god portion nyfikenhet av utvecklingen inom redovisningsområdet är något som kommer att göra att vi blir ömsesidigt nyfikna på dig.

Om Northmill

Northmill, grundat 2006 i Stockholm, Sverige, är en tech-bank med visionen att förenkla vardagsekonomin för alla. Vi utvecklar kundcentrerade och lättillgängliga produkter som hjälper alla att spara tid och pengar. Northmill har 200 000 kunder och 125 medarbetare, med över 50 procent som arbetar med IT, i tre länder.
Northmill Bank AB verkar under tillsyn av Finansinspektionen och har enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse tillstånd att bedriva bankverksamhet. 2018 utsågs Northmill för andra året i rad till Dagens Industri Gasell.
Bolaget har idag sina lokaler på 29:e våningen i Kista Science Tower, med utsikt över hela Stockholm men flyttar i april in i nya fräscha lokaler på Regeringsgatan centralt i Stockholm.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är John Hagtorn.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: