Group Accounting Manager till noterade bolaget Concejo AB (Publ)

Gazella rekryterar nu en koncernredovisare till Concejo AB (Publ) och vi söker dig som vill axla rollen som Group Accounting Manager. Concejo AB (Publ) är ett blandat investmentbolag med verksamhet inom tre affärsområden; Concejo Industrier, SBF Fonder och Concejo Tillväxt! Som Group Accounting Manager blir du CFO’s högra hand i koncernrapportering och redovisningsfrågor och har fullt ägandeskap för koncernredovisningen. Du kommer att ansvara för alla processer kopplade till den externa rapporteringen av Concejo-koncernen, inklusive kravställning på dotterbolag, ekonomisk onboarding av nya enheter och effektivisering av processer. Du kommer att ingå i företagsledningen och arbeta från huvudkontoret i Nacka. Tillsammans med CFO och IR-ansvarig kommer du att arbeta med strategiska frågor såsom förvärv, omorganisationer, koncernens legala struktur, lönsamhet och cash management.

Vill du vara med på Concejos fortsatta resa? Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig vid intresse att skicka in ditt cv redan idag!

Din utmaning

I rollen som Group Accounting Manager på Concejo AB kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvara för koncernkonsolidering av Concejo-koncernen.
  • Upprättande och sammanställning av kvartalsrapporter och årsredovisningar.
  • Systemansvarig för konsolideringssystemet (Unit4).
  • Arbeta för att implementera finansiella policyer och relevanta finansiella rapporteringsstandarder.
  • Ansvara för skatt, upprättande av deklarationer, TP-dokumentation och andra skattefrågor.
  • Kontakt med revisorer och myndigheter.
  • Delansvarig för regelefterlevnad inom relevanta områden.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen och tidigare erfarenhet av arbete med koncernredovisning i ett mindre- eller medelstort börsnoterat bolag samt goda kunskaper om IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift, på såväl svenska som engelska. Tidigare erfarenhet av företagsförvärv, är meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas på detta bolag ser vi att du är en person som drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och har förmåga att kunna prioritera ditt arbete i en miljö där ingen dag är den andra lik. För att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete samt ansvarstagande och noggrann, med ett sinne för både helhet och detaljer. Vidare tror vi att du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad. Du arbetar effektivt och självständigt samtidigt som du är en lagspelare som vill bidra till ett bra samarbetsklimat.

Om Concejo AB (publ)

Concejo AB (publ) är ett börsnoterat blandat investmentbolag med målsättningen att skapa långsiktiga värden genom att investera i och utveckla verksamheter med entreprenörskap som grund. Verksamheten består av två rörelsedrivande affärsområden och en investmentverksamhet. Affärsområde Concejo Industrier samlar företagets verksamheter som utvecklar produkter och system för säkerhet inom energisektorn samt marinmarknaden. Affärsområde SBF Fonder erbjuder privatperson och institutionella investerare alternativa investeringar genom fonder som äger och förvaltar hyresbostäder i Sverige. Affärsområde Concejo Tillväxt utgörs av Concejos investmentverksamhet och består av noterade och onoterade tillväxtbolag inom, framför allt, digital säkerhet, disruptiv innovation och grön omställning. Concejos B-aktie är noterad på Small Cap, Nasdaq Stockholm, under kortnamn CNCJO B. Läs mer om Concejo AB på deras hemsida: concejo.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Concejo AB med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jonathan Sundberg (jonathan.sundberg@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: