Fund Controller till Areim

areim

Gazella rekryterar nu en Fund Controller till Areim som är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och London. Rollen som Fund Controller på Areim innebär att självständigt leda, samordna och analysera fastighetsfondens ekonomiska utveckling. Arbetet sker i samverkan med övriga i ekonomigruppen och du rapporterar till Finance Manager. Du har dagliga kontakter med flertalet funktioner inom bolaget. All löpande redovisning utförs av extern redovisningsbyrå. På Areim erbjuds du en bred och affärsnära roll i en platt och entreprenörsdriven organisation som kännetecknas av stort driv och korta beslutsvägar.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför att, vid intresse, skicka in din ansökan redan idag!

Vad Areim erbjuder dig

Areim erbjuder en företagskultur som kännetecknas av entreprenörsanda, engagemang och affärsdriv där du får arbeta med kunniga och duktiga kollegor. Jämställdhet är en självklarhet och deras medarbetare och chefer består av lika många kvinnor som män. Organisationen är platt och sammansvetsad med snabba beslutsvägar. Du erbjuds en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter i takt med bolagets utveckling.

Din utmaning

I rollen som Fund Controller på Areim kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ta ansvar för rapportering till investerare, banker, finansinspektion och internt.
  • Ansvar för uppföljning och analys av resultat och projekt tillsammans med förvaltarteamet.
  • Delaktig i analysen av fondernas likviditet samt ta initiativ till och genomföra åtgärder.
  • Stödja fondansvarig och förvaltningsteam i ekonomiska-, samt moms- och skattefrågor.
  • Vara delaktig i budgetarbete (som ingår som en del av affärsplanearbetet som leds av ett förvaltningsteam).
  • Agera kontaktperson gentemot redovisningsbyrå, revisorer samt förvaringsinstitut.
  • Tillsammans med dina kollegor i teamet ansvara för årsredovisningar, inkomstdeklarationer och fastighetsdeklarationer.
  • Medverka i interna projekt för att utveckla ekonomiprocesser och företagsövergripande projekt.

Erfarenhet

Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen, gärna med inriktning mot redovisning. Du har ett intresse för och tidigare erfarenhet av kvalificerad redovisning och gärna kunskap om IFRS. Vidare får du gärna ha tidigare erfarenhet av finansiell rapportering och ett intresse för system samt van Excelanvändare. Det är meriterande med erfarenhet inom revision, fastighet- eller fondverksamhet. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är en kvalitetsmedveten och analytisk person som är noggrann och mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du är självgående i att driva processer och prioritera ditt arbete. För att trivas i rollen tror vi även att du är förändringsbenägen och flexibel inför ändrade omständigheter samt har ett intresse för att utveckla verksamheten och IT-stöd.

Om Areim

Areim är en oberoende nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, och London. Det som gör oss unika är att vi ser möjligheter i komplexa affärer. Vår vision är att investera i nya former av utveckling, för ett hållbart samhälle, bortom det förväntade. Vårt mål är att skapa bestående värden för våra intressenter genom att balansera goda ekonomiska resultat med hållbar samhällsutveckling och omsorg för människor. Och att ha kul på vägen. Areim har idag totalt 20 miljarder kronor under förvaltning och har ett 80-tal medarbetare med huvudkontor i Stockholm city. Läs mer på areim.se.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Areim med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

lofa