Financial Controller till Swedol

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till affärsområdet verktyg, förnödenheter, arbetskläder & skydd inom Momentum Group-koncernen, med anställning i Swedol AB.  I rollen som Financial Controller kommer du att ha möjlighet att utvecklas i snabb takt där du kommer att få verka i en händelserik miljö samt få möjlighet att vara involverad i arbetet att utveckla och bygga affärsområdets rutiner och processer. Du ingår i Affärsområdets ekonomiledningsgrupp och rapporterar till Group Financial Controller. Tjänsten är placerad på Affärsområdets huvudkontor i söderort, Tyresö, med mycket goda bussförbindelser.

Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Swedol erbjuder dig

I denna roll kommer du arbeta i en företagsmiljö med högt i tak, där du uppmuntras att komma med nya ideér och initiativ. Vidare finns möjlighet för flexibel arbetstid och parkering finns i nära anslutning till huvudkontoret.

 

Din utmaning

  • Delaktighet i månads, kvartals- och årsboklsut enligt IFRS
  • Kvalitetssäkra redovisning och den finansiella rapporteringen från dotterbolag
  • Transfer pricing och internkontroll
  • Delaktighet i utvecklings- och effektiviseringsprojekt
  • Avstämningar och ad-hoc analyser

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarade och bakgrund från redovisningsarbete eller revision och med fördel har du även arbetat som financial- eller business controller sedan tidigare. Vi ser gärna att du har ett intresse för system och en önskan att utvecklas inom koncernredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Aaro. Då Swedol är etablerat på andra internationella marknader behöver du även skriva och tala obehindrat på både engelska och svenska, för att lyckas i rollen.

Personliga egenskaper

Som person är du social med en stor nyfikenhet att få lära dig nya saker. Vi söker dig med ett öga för detaljer men som samtidigt har förmåga att lyfta blicken för att se helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta och har en god kommunikationsförmåga. För att trivas långsiktigt i rollen ser vi att du är förändringsbenägen samt tycker om att ta initiativ.

Om Swedol AB

Affärsområde; Verktyg, förnödenheter, arbetskläder & skydd, är ett av två affärsområden inom Momentum Group-koncernen och består sedan den 1 april 2020 av Swedol, TOOLS, Gigant, Mercus Yrkeskläder, TriffiQ Företagsprofilering, Reklamproffsen och Company Line. Verksamheterna erbjuder produkter och tjänster inom verktyg, förnödenheter, arbetskläder, personlig skyddsutrustning, arbetsplatsutrustning samt yrkes- och profilkläder till industri-, bygg- och offentlig sektor i Norden. Affärsområdet omsätter cirka 8,4 miljarder kronor och har cirka 2400 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Läs mer om Swedol på deras hemsida.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! I den här rekryteringen samarbetar Swedol med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta John Hagtorn (john.hagtorn@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: