Financial Controller till Media-Saturn Shared Services AB (Media Markt)

Financial Controller till Media-Saturn Shared Services AB (Media Markt)

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till Media-Saturn Shared Services. I denna roll kommer du att vara en del av ett controllerteam om 5 personer och arbeta tätt tillsammans med finansavdelningen samt ledningen. Du kommer vara en del av en spännande förändringsresa i en affärsnära och analytisk roll samt arbeta nära och tillsammans med Head of Controlling. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i transaktionsintensiva verksamheter och trivs i föränderliga miljöer.

Din utmaning

  • Du kommer att ansvara för att ta fram prognoser och budget kring bolagets likviditetsplanering, balansräkning och NWC samt arbeta med uppföljning och planering.
  • Agera business partner och bollplank mot finansavdelningen inom organisationen.
  • Arbeta med forecasting, analys av nyckeltal och kunna förklara delar av resultatet vid bokslut.
  • Aktivt arbeta med att presentera analyser och slutsatser samt ge rekommendationer som leder till resultatförbättringar.
  • Arbeta löpande med diverse ad-hoc-analyser på begäran av ledningen och Head of controlling.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, samt 3–4 års erfarenhet av business eller financial controlling sedan tidigare. Du har erfarenhet av budgetprocesser, forecasting och rapportering samt att presentera slutsatser från analysarbete. Du kan presentera förhållningssätten i en balansräkning och förklara faktorer som påverkar vårt net working capital på ett pedagogiskt sätt som når flera funktioner inom organisationen. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom retail eller inom liknande bransch, men det är inget krav. Du har goda kunskaper i Excel och Power Point och det är meriterande om du tidigare arbetat i något BI-verktyg. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är initiativtagande, trivs i föränderliga miljöer och har en god affärsförståelse. Du är driven och vågar ifrågasätta, trivs med att arbeta analytiskt och med att dra slutsatser av större mängd data. Du kan även jobba efter olika toppar i arbetsbelastningen och tycker om att låta dig utmanas samt räds inte att anta nya utmaningar. Det är även viktigt att du kan ta egna initiativ och driva egna analyser där du ser potential till förbättrad lönsamhet.

Media Markt

Med fler än 850 varuhus i 14 länder gör det oss till den absolut största aktören inom hemelektronik i Europa. I mer än 35 år så har Media Markt varit kända för sina innovativa produkter, ett mycket tydligt kundfokus och en omfattande kund- och after sales-service. Vi lägger stort fokus vid företagskulturen då vi tror på att trivsam arbetsplats leder till nöjda kunder. Våra värdeord är bland annat Respekt, Affärsmannaskap, Kundfokus och Energi.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Linn Ericsson.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.