Financial Controller till Arvid Nordquist

Gazella rekryterar nu en ansvarstagande och analytisk person till tjänsten som Financial Controller till Arvid Nordquist. Vi söker dig som vill ta dig an en spännande roll där du kommer få ett stort ansvar och ingå i redovisningsfunktionen i en nordisk koncern. I rollen kommer du bland annat att ha självständigt ansvar för månadsbokslut, arbeta med analys och uppföljning samt ha en delaktighet i utvecklandet av processer. Din primära arbetsplats kommer vara i Arvid Nordquists kontorslokaler som är belägna i Solna Business Park. Företagets sortiment innehåller starka internationella varumärken som erbjuder hög kvalitet i kombination med omsorgsfull produktion och minskad påverkan på både människa och miljö.

Är det här din nästa utmaning? Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna tjänst så vid intresse – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Financial Controller kommer dina arbetsuppgifter vara:

 • Självständigt ansvara för månadsbokslut och avstämningar kopplat till balansräkningen i de nordiska dotterbolagen
 • Analys och uppföljning av resultaträkningen
 • Anläggningsregister och avskrivningar
 • Periodiseringar och avsättningar
 • Tull och fraktavsättningar
 • Efterfakturerade rabatter och kassarabatter
 • Moms- och intrastatrapportering
 • Diverse ad-hoc uppgifter inom ekonomi
 • Tillsammans med redovisningschefen ansvara för kontakten med revisorerna i de nordiska dotterbolagen
 • Kontakt med lönebyråerna i de nordiska länderna
 • Vara delaktig i utvecklandet av processer och rutiner

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig med en examen i ekonomi eller motsvarande, som har 3-5 års erfarenhet av likande arbetsuppgifter varav 3 års bakgrund kommer från revision. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Om du har kunskaper i danska, norska eller finska, ses det som meriterande. Har du arbetat i SAP och BI tidigare, är det också meriterande, samt om du arbetat inom dagligvarubranschen och/eller i globala koncerner. Vi ser gärna att du har ett intresse av att lära eller har erfarenhet av koncernredovisning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en noggrann, analytisk och prestigelös person med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. I rollen krävs det även att du trivs med att arbeta mot högt uppsatta mål, såväl självständigt som i ditt team. Du är också en do:er, som ser möjligheter istället för problem.

Arvid Nordquist

Arvid Nordquist har verksamhet inom fyra olika produktkategorier – Livsmedel, Vin & Öl, Kaffe och Hushållsprodukter. Vår portfölj innehåller varumärken som vi äger, utvecklar och producerar själva, och varumärken som vi representerar. Våra kunder är både nordisk dagligvaruhandel inklusive alkoholmonopolen, restaurangsektorn och kontorshandeln men även varumärkesägarna till de varumärken vi representerar. På Arvid Nordquist arbetar idag ca. 300 medarbetare i Norden, som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt är nutida kvalitet. Läs gärna mer om Arvid Nordquist på deras hemsida: www.arvidnordquist.se.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Arvid Nordquist med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.