Financial Controller till Alligo

Gazella rekryterar nu en analytisk Financial Controller till Alligo som bifinner sig i en spännande och expansiv fas. Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år, har omkring 2 300 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm. I rollen som Financial Controller kommer du ha möjlighet att utvecklas i snabb takt och du kommer få verka i en händelserik miljö samt få möjlighet att vara involverad i arbetet att utveckla och bygga affärsområdets rutiner och processer. Du kommer tillhöra ett team och rapporterar till Group Financial Controller. Tjänsten är placerad på Alligos huvudkontor i söderort, Tyresö, med mycket goda bussförbindelser.

Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Alligo erbjuder dig

Alligo erbjuder en utvecklande miljö där man vägleds av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll så strävar dem alltid mot att arbeta tillsammans, som en del av ett lag med gemensamma värderingar och mot ett gemensamt mål. Inom Alligo främjas nya initiativ samt förändring och du kan se fram emot att få vara med på en resa präglad av kontinuerlig utveckling och expansion. Vidare finns möjlighet för flexibel arbetstid och parkering finns i nära anslutning till huvudkontoret.

Din utmaning

I rollen som Financial Controller på Alligo kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Delaktighet i månads, kvartals- och årsboklsut enligt IFRS.
  • Kvalitetssäkra redovisning och den finansiella rapporteringen från dotterbolag.
  • Transfer pricing och internkontroll.
  • Delaktighet i utvecklings- och effektiviseringsprojekt.
  • Avstämningar och ad-hoc analyser.
  • Delaktig inom treasury och försäkringar.
  • Behjälplig vid hållbarhetsrapportering.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi eller motsvarade. Du har en bakgrund från redovisningsarbete eller revision och har med fördel även arbetat som financial- eller business controller. Vi ser gärna att du har ett intresse för system och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Aaro. Du har ett intresse för, samt önskan, att utvecklas inom koncernredovisning. Då Alligo är etablerat på andra internationella marknader ser vi att du skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, noggrann och trygg med en stor nyfikenhet att få lära dig nya saker. Vi söker dig med ett öga för detaljer men som samtidigt har förmågan att lyfta blicken för att hitta helhetperspektivet. Du har lätt för att samarbeta och har en god kommunikationsförmåga. För att trivas långsiktigt i rollen ser vi att du är förändringsbenägen samt tycker om att ta egna initiativ.

Om Alligo

Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern.  Alligo riktar sig i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Alligo vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning och för att möta det har de en kompetent säljkår, webbhandel och drygt 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland. Läs mer om Alligo på deras hemsida: alligo.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! I den här rekryteringen samarbetar Alligo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Stina Carlsson stina.carlsson@gazella.se som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Stina Carlsson Gazella Rekrytering