Finance Manager till NENT Studios Holding

Gazella hjälper NENT Studios Holding att hitta deras nästa Finance Manager. Rekryteringen sker till den svenska delen av koncernen som är i huvudsak verksamma inom Tv-produktion. NENT Studios Holding är en del av mediekoncernen Nordic Entertainment Group som är noterade på Stockholmsbörsen.

I din roll som Finance Manager är du ansvarig för företagets ekonomi och redovisningsarbete inom den svenska delen av koncernen. Du kommer ansvara för den finansiella rapporteringen och uppföljningen samt vara drivande i analys och styrning av verksamheten med löpande uppdatering och rapportering till bolagens Vd:ar samt koncernens CFO. Du kommer att ha ett arbetsledande ansvar för ett ekonomi-team samt ett nära samarbete med både CFO och bolagens svenska Vd:ar. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad NENT studios erbjuder dig

På NENT Studios Holding kommer du till en kul och levande arbetsplats omgiven av folk som brinner för sitt yrke. I rollen kommer du att få ta stort eget ansvar och ges frihet till att fatta beslut samt sätta din prägel på det ekonomiska arbetet. NENT Studios Holding är en dynamisk miljö där du kommer ges de bästa möjligheter för att utmanas och utvecklas, både som person och i din arbetsroll. Bolaget sitter i öppna, fina lokaler i Frihamnen i Stockholm.

Din utmaning

  • Ansvara för företagets ekonomi- och redovisningsarbete, för den svenska delen av koncernen.
  • Ansvarig för upprättande av underlag för bokslut och koncernrapportering (Cognos).
  • Arbetsledande ansvar för ekonomipersonal.
  • Ett kombinerat business control & financial control ansvar.
  • Ansvara för kontakt med revisorer.
  • Rapportering och uppföljning av budget och prognos.
  • Ansvara för en ekonomi i balans samt följa upp avvikelser och i tid rapportera om krav på åtgärder.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande utbildning, samt minst 5 års erfarenhet från arbete med redovisning och finansiell rapportering. Det är meriterande om du även har gjort ett par år inom revision sedan tidigare. NENT Studios är främst verksamma inom TV – produktion och därför ser vi tidigare erfarenhet av projektredovisning och succesiv vinstavräkning, som starkt meriterande. Vidare ser vi även att du har god vana i Excel och det är en fördel om du har erfarenhet från ekonomisystemen Navision, Cognos och Mamut. NENT är en internationell organisation där koncernspråket är engelska, så för att lyckas i rollen bör du vara flytande i engelska, i både tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du en ansvarsfull och prestigelös ledare som drivs av att få andra att växa. Du har en stark analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad. I rollen kommer du att ha kontakt med flertal olika personer inom organisationen där kommunikation och pedagogik kommer vara avgörande för att lyckas i rollen.

NENT Studios Holding

NENT Studios is a family of companies within production and events is behind acclaimed works in genres like documentary, reality, game shows, lifestyle, drama, TV commercials and branded content.

Our local presence means that we work with some of the most talented and creative people in each of the markets. This content is then available on our own channels and platforms and is also sold to other entertainment providers around the world.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! I den här rekryteringen samarbetar NENT Studios Holding med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, markus.nilsson@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: