Driven Redovisningsekonom till snabbväxande foodora

Gazella rekryterar nu en driven Redovisningsekonom till foodora! Till den här tjänsten söker vi dig som har ett brinnande intresse för redovisning som vill ta nästa steg i karriären och växa in i en senior redovisningsroll på ett välkänt och snabbväxande bolag! Som Redovisningsekonom på foodora kommer du spela en viktig roll i finansorganisationen och rapportera direkt till foodoras Redovisningschef. Att vara nyfiken, prestigelös och en god lagspelare är nyckeln till framgång i den här rollen! 

 Är det här din nästa utmaning? Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag! 

 

Vad Foodora erbjuder dig

foodora är ett snabbt växande företag och erbjuder en arbetsplats där du får möjligheten att vara med och påverka. Hos foodora får du möjligheten att utvecklas i ett globalt företag både personligt och professionellt. Vi erbjuder också fantastiska förmåner, hybridkontor samt en rolig och fartfylld arbetsmiljö med en rad olika regelbundna aktiviteter! foodoras kontor är centralt beläget i Stockholm med nya, fräscha lokaler i hjärtat av Norrmalm. 

Din utmaning

I rollen som Redovisningsekonom på foodora kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:  

  • Månads,- kvartals- och årsbokslut. 
  • Balanskontoavstämningar i ADRA Balancer. 
  • Stort fokus på intercompany-flöden och avstämningar. 
  • Delta i den finansiella rapporteringen till moderbolaget för flertalet svenska bolag. 
  • Löne- och pensionsredovisning för cirka 5000 anställda. 
  • Momsredovisning. 
  • Hantering av anläggningsregister. 
  • Driva utveckling i SAP.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen, eller motsvarande, i ekonomi samt minst 3 års arbetslivserfarenhet av redovisning. Du har goda redovisningskunskaper, upprättar månadsbokslut självständigt och har deltagit i arbetet med årsbokslut. Vidare ser vi det som starkt meriterande om du tidigare hanterat löner, intercompany-avstämningar och anläggningsregister i en större koncern. Du har erfarenhet av att arbeta i föränderliga miljöer i en internationell organisation och är därför van vid att agera på olika utmaningar som kan uppstå under tillväxt. Koncernspråket är engelska och vi ser därför att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Du har god vana av att arbeta i Excel och erfarenhet av SAP och/eller ADRA Balancer är meriterande. Har du erfarenhet från eller har ett stort intresse för e-handelsbolag är det ett stort plus! 

 

Personliga egenskaper

För att lyckas denna roll ser vi att du har du ett strukturerat och proaktivt förhållningssätt. För att kunna möta deadlines har du en hög prioriteringsförmåga och är inte rädd för att ta egna initiativ. Vidare tror vi att du är en prestigelös teamplayer med stort driv och en nyfikenhet som tar dig till nya nivåer i din roll. 

 

Hej från foodora!

Vi är foodorians, ett drivet och glatt gäng av matälskare som är hungriga på att skapa framtidens LMD* tjänst! Våra kärnvärden hjälper oss nå dit vi vill: We dare, We get it done & We’re equally pink. Vi är människor från olika bakgrunder med olika erfarenheter, åsikter och idéer. Detta är en självklarhet för oss, då vi helt och fullt tror att mångfald är grunden till vår kultur och framgång. 

Framgång är kul men låt oss vara på det klara – det kan inte hända på bekostnad av hållbarhet. Sedan januari 2020 är vi koldioxidneutrala och vi hoppas kunna leda vägen för hållbarhet inom vår bransch. Allt från att ta fram fler elfordon till våra leveranser till att lyfta fler miljömässiga alternativ på vår plattform. Kolla gärna in vår Instagram: foodorapeople.se för att se vad som händer hos oss just nu. 

*LMD = Last Mile Delivery. Den här och många andra nördiga förkortningar, får du lära dig när du börjar hos oss.

 

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV via ansök-knappen. I den här rekryteringen samarbetar Foodora med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén( julia.franzen@gazella.se ) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst 

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Julia Franzén Gazella