Driven Redovisningsansvarig till Datema

Driven Redovisningsansvarig till Datema

Gazella rekryterar nu en driven Redovisningsansvarig till Datema. Bolaget verkar i en internationell miljö och är en helhetsleverantör av IT-lösningar inom mobilitet, affärssystemprocesser och integration som erbjuder företag och organisationer ett tydligt mervärde. Som redovisningsansvarig arbetar du i en bred och spännande redovisningsroll där du ansvarar för redovisningsarbetet för tre av bolagets fem bolag. Du svarar för koncernredovisningen samt innehar ett övergripande ansvar för att driva och koordinera bokslutsprocessen för koncernen. Du ingår i ekonomiteamet som består av fem personer och kommer rapportera direkt till CFO som du även fungerar som en högra hand till. Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill vidareutveckla sina kunskaper i en spännande och dynamisk organisation som präglas av en familjär och öppen företagskultur. Då bolaget är inne på en spännande resa finns det goda möjligheter för utveckling framåt.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut för tre bolag inom koncernen (inklusive holdingbolaget).
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt genom att fungera som kravställare samt stötta övriga medarbetare inom ekonomiavdelningen.
  • Ansvara för och arbeta med löpande konsolidering och upprättande av koncernredovisning för en koncern bestående av fem bolag.
  • Ansvara för att upprätta moms- och skattedeklarationer.
  • Ansvara för administrationen av kundavtal utifrån ett redovisningsperspektiv.
  • Driva projekt som syftar till att förbättra och utveckla bolagets interna rutiner och processer inom redovisning och bokslutsprocessen.
  • Diverse ad hoc-uppgifter inom avdelningen.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning och vi ser gärna att du har arbetat brett med redovisning. Du har troligtvis haft bolagsansvar i tidigare roller, samt har erfarenhet av att arbeta med årsbokslut och årsredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning och avtalsdriven verksamhet sedan tidigare. Du talar flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i Microsoft Office. Om du tidigare har arbetat i affärssystemet iScala är detta positivt, men inget krav.

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, handlingskraftig och ödmjuk, med ett driv och en vilja att utveckla dig själv tillsammans med dina kollegor. Vidare är du van vid att hålla många bollar i luften samtidigt och trivs med att arbeta i en miljö med ett högt tempo, utan att ge avkall på kvalitet. Du är trygg i dig själv och i din arbetsroll som redovisningsansvarig och vågar samt har viljan att utmana befintliga strukturer, metoder och att driva frågor på egen hand. För att lyckas i rollen krävs att du är kommunikativ och tycker om en social roll med mycket kontaktytor, såväl nationella som internationella. Vidare är du strukturerad och trivs i en familjär, föränderlig och öppen kultur.

Datema

Datema har i över 30 år erbjudit en helhetsleverantör av IT-lösningar inom mobilitet, affärssystemprocesser och integration som erbjuder företag och organisationer ett tydligt mervärde. Vi är specialister inom Retail, Transport & Logistik, ERP och Integrationer vars tjänster mer eller mindre alltid ingår gemensamt i de uppdrag vi levererar till våra kunder. Våra IT-specialister, ERP-konsulter och applikationsutvecklare med lång branscherfarenhet utgör stommen i vår verksamhet och supporterar i dagsläget runt 600 företag i Sverige, Norge och Danmark.
Sedan 2017 är Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson, delägare i Datema. För mer information, besök: datema.se

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: