Finance Manager till EF

Gazella rekryterar nu en Finance Manager till en utav EFs internationella divisioner med en öppning i Zürich. Som Finance Manager på EF kommer du att ha ett helhetsansvar för ett affärsområde och dess ekonomi och vi söker en driven, kommunikativ och affärsorienterad person som kommer att arbeta i en bred roll med stort ansvar. Detta är en roll där du kommer arbeta väldigt nära affären samtidigt som du arbetar med ledarskap och har personalansvar för ett team om två personer. I rollen rapporterar du till affärsområdets CFO. Tjänsten är placerad på EFs huvudkontor i Zürich, den gamla Schweiziska börsbyggnaden om 35 000 kvm.

 

Vad EF erbjuder dig

Om du drömmer om en karriär där du har möjlighet att utforska världen samt ta ansvar och göra skillnad, är du personen vi letar efter. En karriär på EF innebär stöd och möjligheter i en stor organisation – men också energin och nyfikenheten som på ett mindre företag. Vi letar efter ”thinkers” och ”doers” – kreativa, samarbetsvilliga, entreprenöriella och motiverade personer som brinner för utbildning, kommunikation och resor. EF har över 600 kontor och skolor i mer än 100 länder vilket innebär att de har en global närvaro i världens alla tidszoner. EF har över 52 000 anställda och fungerar som en exceptionellt entreprenöriell och platt organisation som ger deras medarbetare en möjlighet att göra skillnad.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så om du är intresserad av tjänsten – skicka in ditt CV redan i dag!

Din utmaning

I rollen som Finance Manager på EF kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Övergripande ansvar för ekonomifunktionens arbete, från redovisning till ekonomistyrning.
  • Leda och utveckla ett team med två direktrapporterande.
  • Ansvara för månadsbokslut tillsammans med teamet samt årsredovisning tillsammans med revisionsbyrån.
  • Arbeta med och ansvara för arbetet med analysering, budgetering och forecasting.
  • Genomföra analytiska rapporter och förse intressenter inom organisationen med dessa.
  • Konstant utveckla, effektivisera och följa upp verksamheten.
  • Proaktivt identifiera utvecklingsprojekt samt presentera ROI och investeringsförslag.
  • Vara en business partner till CFO, säljchefer och VP Finance.
  • Ansvara för kontakt med revisorer, förhandling med banker och andra naturliga motparter för ekonomi.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi, med cirka 5-8 års erfarenhet från arbete inom ekonomiområdet samt tidigare erfarenhet från ledarskap. Vi ser gärna att du har arbetat inom revision på Big4 och/eller redovisning i grunden och att du därefter har arbetat i en bred roll som Finance Manager/Ekonomichef eller med ekonomistyrning i en roll som Business Controller/Head of Business Control. Du har goda kunskaper i Excel (Office-paketet) och kan uttrycka dig väl på engelska, i både tal och skrift. Har du andra språkkunskaper, ses det som meriterande. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativ och med god förmåga att skapa relationer. Då du kommer att arbeta i en roll med många kontaktytor är det viktigt att du har förmågan att påverka seniora ledare inom organisationen. Du är van vid att hantera utmanande situationer och har ett proaktivt förhållningssätt. Därutöver är du analytisk, positiv och ansvarsfull med en drivkraft för ständig förbättring. Vidare söker vi dig som trivs i en fartfylld och internationell miljö.

Om EF Education First

Vi på EF tror att världen blir en bättre plats när människor försöker förstå varandra. Sedan 1965 har EF hjälpt miljontals människor att upptäcka nya platser, utforska nya kulturer samt lära sig mer om världen och om sig själva. EF är en global ledare i internationell utbildning med över 50 års erfarenhet av att öppna världen genom språkutbildning, utbildningsresor, kulturella utbyten och akademiska studier. Läs mer om EF på deras hemsida: ef.se

Läs mer information om huvudkontoret i Zürich> 

 

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar EF med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennifer Mara (jennifer.mara@gazella.se), som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Jennifer Mara Gazella Interim Accounting