Driven ekonomichef till Ricoh

Gazella rekryterar nu en driven ekonomichef till Ricoh. Som ekonomichef arbetar du i en bred och dynamisk tjänst och innehar ett övergripande ansvar för att leda och driva redovisningsprocessen utifrån svenska redovisningsregler, leda arbetet kring intern- samt externrapportering samt ha en central roll inom bolaget med många kontaktytor såväl inom som utanför företaget. I rollen ingår personalansvar för cirka 4 personer, där du rapporterar till bolagets nordiska CFO.

Utöver rollen som Ekonomichef får du möjlighet att delta i förbättringsprojekt och ta lokalt projektledarskap i projekt som bedrivs av dels Ricoh Sverige dels Ricohs Europeiska kontor i London. Tjänsten är stationerad på Ricohs huvudkontor i Solna som nyligen genomgått en spännande förändring och blivit ett aktivitetsbaserat kontor. Sedan förra året har de flesta av bolagets ekonomirelaterade arbetsuppgifter flyttats ner till Shared Service Center i Polen och England.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för att driva och leda redovisningsprocessen i enlighet med Ricohs accounting policy och svenska redovisningsregler.
  • Leda och driva arbetet kring månadsrapportering och analysarbete.
  • Ansvara för relationerna med Shared Service Centers och säkerställa att Sverige får god support.
  • Driva projekt och arbetet som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna rutiner, som dels bedrivs av Ricoh Sverige och dels av Ricohs Europeiska kontor i London.
  • Ansvara för samtliga processer avseende intern- och extern skatterapportering.
  • Ansvara för att säkerställa och förändra processer för att effektivisera såväl rapportering samt boksluten i förebyggande syfte.
  • Agera som en förebild och kulturbärare ”first time right” samt genom aktivt förbättringsarbete säkerställa att Ricohs processer är effektiva och kontrollerade.
  • Ansvarig för kontakt med revisorer, såväl internt som externt.
  • Driva processen kring arbetet i att säkerställa efterlevnad av krav i såväl SOX som ISO.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren ekonomichef med minst 10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du haft personalansvar för minst tre personer tidigare. Du har en akademisk examen i ekonomi och ser gärna att du även har god erfarenhet av att ha arbetat med rapportering i globala företag. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med IFRS och Shared Service Centrers sedan tidigare samt att du har arbetat och samarbetat med såväl interna som externa revisorer. Du talar flytande svenska och engelska, i såväl tal som skrift, samt har goda kunskaper i Microsoft Office.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en kommunikativ, social och pedagogisk person som får energi av att arbeta i en tillvaro med många kontaktytor. Då du dagligen förväntas stötta och coacha dina kollegor strävar du alltid efter att skapa förståelse för andras arbetsuppgifter samt att möjliggöra en arbetsmiljö där gott samarbete är en grundpelare. I rollen förväntas du vara instruerande och delegerande. Vidare är du van att hålla många bollar i luften samtidigt och trivs med att arbeta i en miljö med ett högt tempo, utan att ge avkall på kvalitet. Som person är du analytiskt lagd och har ett gott sinne för detaljer. Du är trygg i dig själv och i din arbetsroll och vågar samt har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand.

Ricoh Sverige AB

Ricoh grundades redan 1936 och erbjuder idag helhetslösningar inom dokumenthantering, tryck, kommunikation och it-infrastruktur till företag i hela världen. Ricoh Sverige är ett dotterbolag i den världsomspännande Ricoh-koncernen och finns representerat på närmare 40 orter i en nationell organisation med egna Center och Partner samt ett återförsäljarnät. På hemsidan, https://www.ricoh.se, kan du ta reda på mer om Ricohs historia och företagsfilosofi tillsammans med de samhällsaktiviteter, utmärkelser och ackrediteringar som de är stolta över.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök genom att registrera sitt Cv för denna tjänst! Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Moa Kalström (moa.kalstrom@gazella.se) på Gazella, som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Moa-Kalström-Gazella-Business-Support