Business Controller till Menigo

menigo

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Menigo, en helhetsleverantör som leverar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. I rollen som Business Controller kommer du vara involverad i det dagliga och långsiktiga arbetet för att stötta Business Technology, Finans och Executive. Du kommer ha nära samarbete med ledningsgruppen kopplat till verksamhetsstyrning för Business Technology, Finance och Executive. Du kommer ha kontakt med flera av företagets interna funktioner samtidigt som du kommer att samarbeta och rapportera till moderbolaget, som är världsledande inom sitt område. I denna tjänst blir du en del av Business Performance & Analytics och rapporterar direkt till Head of BP&A. Tjänsten är placerad i Globen, med möjlighet till hybridarbete två dagar per vecka.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Menigo erbjuder dig

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike och du kommer därför få en god internationell exponering. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar och företagskulturen kännetecknas av samarbete och engagemang. Företaget står inför en spännande resa och du kommer att ingå i ett ambitiöst team om 11 personer som ser det viktiga i att ha roligt längst resans gång. Söker du efter en jämställd och attraktiv arbetsgivare med en hälsosam arbetsplats där man tillsammans samarbetar för att nå resultat? Då kan detta vara din framtida arbetsplats!

Din utmaning

I rollen som Business Controller på Menigo kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

  • Planera/budgetera, följa upp och analysera resultatet för affärsområdena.
  • Förklara underliggande orsaker till utfallen, slutsatser och aktivt driva initiativ för ökad lönsamhet.
  • Löpande följa upp resultatutvecklingen inklusive säkerställa korrekta upplupna kostnader.
  • Delta i affärsplansarbete.
  • Delta i arbetet att upprätta operativa planer, mål- och nyckeltal.
  • Säkra uppföljningen av aktiviteter och måltal.
  • Säkra kopplingen mellan aktivitetsplan & budget/prognos(OPEX & CAPEX).
  • Agera bollplank till chefer och projektledare samt stödja ledningsgrupp och head of Business Technology med olika Business Case.
  • Uppföljning av pågående BT-relaterade projekt.
  • Övrigt förekommande ad-hoc projekt och analyser.

 

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med civilekonom/civilingenjörsexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har minst 3 års erfarenhet av att ha jobbat med controlling inom internationella miljöer, retail eller FMCG. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet från att arbeta som projektcontroller. Du har erfarenhet av BI-vertyg och goda kunskaper inom Officepaketet, framförallt excel. Då du kommer ha löpande kontakt med redovisningsavdelningen bör du ha grundkunskaper från redovisning. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll krävs det att du är en driven, förändringsbenägen person som snabbt kan komma in i och förstå utmaningar. Du är en analytisk, strukturerad och kommunikativ person som trivs i en social roll med många kontaktytor. Som business controller är det viktigt att du har god förmåga att ta intiativ och leda dig själv. Du är även lyhörd, beslutskraftig med god förmåga att stötta och utmana chefer och ledare på olika nivåer.

Om Menigo

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Menigo finns på åtta orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. Menigo har 1200 medarbetare och 15 000 kunder. På företagets regionala lager finns Färskvaruhallar som kompletteras med ett centrallager i Strängnäs. Bland Menigos dryga tusen medarbetare finns säljare, produktspecialister, lagermedarbetare och chaufförer. Företagets mål är att vara den absolut bästa och mest hållbara samarbetspartnern för dem som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök.

Läs mer om Menigo på deras webbsida: menigo.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Menigo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Sophie Höckenström (sophie.hockenstrom@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: