Business Controller till Menigo

menigo

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Menigo, en helhetsleverantör som levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. I rollen som Business controller har du inriktning mot sales vilket innebär att du kommer ha ett nära samarbete med försäljningschefer och vara ansvarig för uppföljning av tre försäljningssegment; corp, public och retail. Du kommer att agera stöd och bollplank till verksamheten. I denna tjänst blir du en del av Business Performance & Analytics och rapporterar direkt till Head of BP&A. Tjänsten är placerad i Globen, med möjlighet till hybridarbete två dagar per vecka.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Menigo erbjuder dig

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike och du kommer därför få en god internationell exponering. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar och företagskulturen kännetecknas av samarbete och engagemang. Företaget står inför en spännande resa och du kommer att ingå i ett ambitiöst team om 11 personer som ser det viktiga i att ha roligt längs resans gång. Söker du efter en jämställd och attraktiv och hälsosam arbetsplats där man samarbetar för att nå resultat? Då kan detta vara rätt framtida arbetsplats för dig!

Din utmaning

I rollen som Business Controller på Menigo kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

  • Uppföljning av försäljning och marginal av dag, vecko- och månadsbasis.
  • Stötta försäljningschefer med att ta fram prognos, budget, bokslutsanalys och rapporter.
  • Stötta i uppkommande sälj, intäkts och lönsamhetsfrågor.
  • Räkna på intäkter samt kundomsättning och utifrån det skapa rapporter.
  • Kategorisera enligt olika segment för att analysera verksamheten och ta fram business case.
  • Djupdyka i data och finna synergier mellan olika affärsområden.
  • Övrigt förekommande ad-hoc business case, projekt och analyser.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig som har akademisk examen och minst tre års erfarenhet av controlling inom FMCG- eller retailbranschen. Du har erfarenhet av gräva i och analysera data samt trivs med att arbeta verksamhetsnära. Du besitter ett systemintresse med goda kunskaper i excel och om du har erfarenhet arbete i Tableua eller annat BI system, är det meriterande. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt som muntligt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och detaljintresserad med stark analytisk förmåga. Du är intresserad av system och att arbeta utifrån ett datadrivet arbetssätt. Du är självgående med en förmåga att prioritera och strukturera ditt arbeta och driva saker framåt. Det är viktigt att du som Business Controller är en person med integritet som gillar att ta intiativ för att vara med och bidra till förändring.

Om Menigo

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Menigo finns på åtta orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. Menigo har 1200 medarbetare och 15 000 kunder. På företagets regionala lager finns Färskvaruhallar som kompletteras med ett centrallager i Strängnäs. Bland Menigos dryga tusen medarbetare finns säljare, produktspecialister, lagermedarbetare och chaufförer. Företagets mål är att vara den absolut bästa och mest hållbara samarbetspartnern för dem som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök.

Läs mer om Menigo på deras webbsida: menigo.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Vi kommer intervjua kandidater löpande till denna tjänst, vi ber dig därför vid intresse ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Menigo med Gazella som rekryteringspartner. Har du frågor är du välkommen att kontakta Sophie Höckenström (sophie.hockenstrom@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: