Business Controller till Health and Sports Nutrition Group AB

Business Controller till Health and Sports Nutrition Group AB

Gazella rekryterar nu en Business Controller till det expansiva bolaget Health and Sports Nutrition Group (HSNG), en del av Orkla Foods Sverige. HSNG (tidigare Gymgrossisten) är verksamma inom både e-handel och fysisk retail. Som Business Controller på HSNG kommer du att få vara en del av ett controllerteam där du får följa med på en spännande förändringsresa i en affärsnära och analytisk roll, med fokus på försäljning- och lönsamhetsuppföljning. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en transaktionsintensiv organisation inom exempelvis e-handel eller retail. Du välkomnas här till en ung, utvecklingsbenägen och försäljningsorienterad organisation med högt tempo. Vi kommer att intervjua kandidater löpande. Skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Arbeta med försäljnings-, varukorgs- och kundanalyser. Utvärdering och rapportering av försäljning, marginalutveckling, kampanjer, sortiment och andra affärsdrivande KPIer.
  • Ansvara för att ta fram prognoser och budget kring bolagets försäljning och lönsamhet samt arbeta med uppföljning och planering av marknadsinvesteringar.
  • Proaktivt driva arbetet med analys och utvärdering kring prissättningsstrategier.
  • Proaktivt delta i vidareutvecklingen av BI-verktyget Qlik Sense, som kommer att vara ett av dina primära systemstöd.
  • Agera Business Partner och bollplank mot affärsområdeschefer inom organisationen.
  • Vara drivande part i affärsutvecklingsprojekt, både med business case och diverse ad-hoc projekt.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du har 3–5 års erfarenhet av business eller sales controlling från en kommersiell verksamhet eller arbetat med e-handelsförsäljning och har skaffat dig en god förståelse för hur en verksamhet fungerar och vad som driver försäljning, konvertering och lönsamhet. Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat med e-handel eller FMCG, men det är inget krav. Du har mycket goda kunskaper i Excel och stor vana av att dagligen arbeta med pivottabeller och funktioner. Vidare är det starkt meriterande om du tidigare arbetat i något BI-verktyg och/eller Google Analytics, men det är inget krav. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är analytisk, kommunikativ och affärsorienterad. I ditt arbete agerar du proaktivt med en stark initiativförmåga och ett stort eget driv. Du är social, öppen och positiv, vilket är egenskaper som värderas högt organisationen.

Health and Sports Nutrition Group

Health and Sports Nutrition Group (HSNG AB) består av Gymgrossisten.com, Bodystore.com, Fitness Market Nordic och verkar på den nordiska marknaden inom kosttillskott och hälsokost. I en tid när den enskilde individen blir allt mer hälsomedveten och fysiskt aktiv på sin fritid erbjuder HSNG kosttillskott där kunden kan vara säker på att produkterna är både säkra och effektiva. Utöver en ledande position inom e-handel i Norden äger och saluför HSNG norra Europas största varumärke inom kosttillskott (Star Nutrition) och ett antal andra egna varumärken, vilket bidrar till en unik och ledande marknadsposition. Genom branschledande expertis och ett nära samarbete med några av världens ledande företag inom livsmedel och nutrition utvecklar och saluför våra bolag högkvalitativa och säkra kosttillskott.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: