Business Controller till Emtrain

Business Controller till Emtrain

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Emtrain, ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Till denna roll söker vi en driven och kvalitetsmedveten person som vill vara delaktig att, i ett relativt ungt bolag, få möjlighet att bidra och påverka till bolagets framtida utveckling. Rollen är en central punkt i bolaget där du rapporterar till CFO och aktivt arbetar med många kontaktytor i bolaget, vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Stödja olika verksamhetsområden och chefer med finansiell kontroll, rättvisa beslutsunderlag och verksamhetsstyrning.
  • Förbereda årsbudget, kvartalsvisa prognoser samt aktivitetsplaner tillsammans med verksamhetschefer.
  • Följa upp olika delar av verksamheten samt sköta rapportering av dessa.
  • Aktivt arbeta med att bygga upp och ta fram relevanta styr- och nyckeltalsrapporter samt utveckla processen kring Business Reviews.
  • Analys av data för att hitta potentiella effektiviseringsområden.
  • Andra ad hoc projekt.

Erfarenhet

Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande och därefter cirka 3-5 års erfarenhet från en roll som business controller eller liknande roll där du fått arbeta med analys av större mängder data. Erfarenhet från transport- underhålls- eller fastighetsservicebranschen är meriterande, men inget krav. Du har erfarenhet av att föreslå, leda och slutföra projekt med hög kvalitet inom utsatt tidsram. Vi söker dig som är flytande i både svenska och engelska, såväl i tal som skrift, och har mycket goda erfarenheter av att jobba i Excel.

Personliga egenskaper

Vi söker en driven och strukturerad person som utöver analys av siffror är duktig på att kommunicera och hantera olika typer av personer i en organisation. Du värdesätter de sociala inslagen i rollen och har en hög servicekänsla, vilket är viktigt då du har många kontaktytor inom organisationen. Du har en stark analytisk förmåga och tycker om att djupdyka i stora mängder data för att bidra med ett korrekt beslutsunderlag.

Emtrain

Emtrain AB är ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Emtrains uppdrag är att genomföra ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att med omsorgsfull service utveckla hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen. Vi har verkstäder i Södertälje, Älvsjö och i Upplands-Bro och hos oss arbetar ca. 150 medarbetare som förvaltar, utvecklar och underhåller pendeltågens 129 fordon. Vårt huvudkontor ligger i Älvsjödepån.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Julia Minges och Johan Zethrin.

#LI-DNI

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: