Business Controller till Brothers

Business Controller till Brothers

Gazella rekryterar nu en initiativtagande och kommunikativ Business Controller till herrmodekedjan Brothers, som har 25 års erfarenhet inom modebranschen på den svenska och finska marknaden och erbjuder en klassisk och tidlös design. Som Business Controller på Brothers får du möjlighet till att jobba affärsnära, med chans att påverka och utmana bolagets affärsbeslut i en föränderlig bransch med högt tempo. Du blir en del av bolagets spännande resa och får en nyckelroll i att vara med och utveckla processer och rutiner för att optimera lönsamhet och kapitalutnyttjande inom affärsområdet. Du kommer att vara en del av ekonomifunktionen och rapportera till bolagets Ekonomichef. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en transaktionsintensiv organisation inom exempelvis retail. Du välkomnas här till en kreativ och utvecklingsbenägen organisation med hög teamkänsla.
Vi kommer att intervjua kandidater löpande, skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Agera Business Partner och bollplank mot försäljningsorganisationen.
  • Ansvara för att ta fram budget-, prognos och affärsplaner för Brothers.
  • Arbeta med att följa upp och analysera butikernas resultat.
  • Utarbeta business case och andra projekt tillsammans med övriga i teamet, med ansvar för att driva och följa upp effekthemtagningsplaner.
  • Arbeta med att ta fram månads- och kvartalsrapportering till koncernen och Brothers ledning genom att följa upp, analysera och beskriva det finansiella utfallet för affärsområdet.
  • Ansvara för att Brothers uppnår sina mål genom att identifiera och synliggöra framtida affärsrisker samt komma med förslag på hur man ska undvika dessa.
  • Proaktivt delta i utvecklingsarbete för att förbättra processer och rutiner för att optimera lönsamheten.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, samt 3–5 års erfarenhet av business eller sales controlling. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av redovisning och/eller erfarenhet från retail- och detaljhandeln. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från en internationell organisation och trivs i en organisation som befinner sig i förändring. Du har mycket goda kunskaper i Excel och pratar och skriver flytande, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är analytisk, resultatfokuserad och pedagogisk med en god affärsförståelse. Du är proaktiv i ditt arbetssätt, har skinn på näsan samt är självsäker i din roll och har ett stort eget driv. Teamarbete värderas högt i organisationen och en förmåga att skapa goda relationer med dina interna kontaktytor, är av stor vikt.

Brothers

Brothers är en ledande svensk herrmodekedja med över 70 butiker i Sverige och Finland, 26 av dem drivs av franchisetagare. De första Brothersbutikerna slog upp sina portar 1992 och sedan dess har vi samlat på oss nästan 25 års erfarenhet på den svenska marknaden.

Tillsammans är vi nära 400 medarbetare som alla har drivet och ambitionen att erbjuda mode i kombination med enastående service. Kombinationen mellan våra egna och externa varumärken samt passionerade säljare möjliggör att du som kund tryggt kan förlita dig på att hitta hela din garderob på ett och samma ställe. Vi finns över hela landet men vårt huvudkontor sitter i moderna och trevliga lokaler i centrala Stockholm där våra gemensamma funktioner för design, inköp, försäljning och marknad är samlade.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: