Business Controller till Arriva

Gazella rekryterar en analytisk Business Controller till Arriva Sverige, vars koncern är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa med verksamhet i flera länder och är en del av tyska Deutsche Bahn. Som Business Controller kommer du arbeta på huvudkontoret i Stockholm i en spännande och kvalificerad roll med analys, rapportering, P&L samt BI-verktyg. Controllerfunktionen består av ett team på sex personer med uppdelat ansvar för olika divisioner. I denna roll kommer du att ansvara för övergripande rapportering till Arriva Group Finance i England samt controlling för huvudkontorets supportfunktioner. Du rapporterar till Head of Business Control. För att lyckas i rollen ser vi att du tycker om att samarbeta, är lyhörd och kan utmana organisationen för att bidra till Arrivas fortsätta utveckling framåt.

Vi kommer att intervju kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Arriva erbjuder dig:

Arriva erbjuder dig en utvecklande och inkluderande miljö där initiativ och nya lösningar uppmuntras. Tjänsten kommer att vara stationerad på Arrivas nya kontor i Sickla. I tjänsten ingår förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Din utmaning

  • Agera businesspartner och vara stöd till andra delar av organisationen.
  • Ansvara för Finance- och Business review- rapportering till Arriva Group Finance i England.
  • Genomföra avvikelseanalyser för supportfunktioner och Arriva Sverige.
  • Budget och forecast arbete.
  • Aktivt arbeta med utvecklingen av Business Intelligence och datahantering tillsammans med BI-funktionen.
  • Vara drivande i affärsutveckling och diverse ad-hoc projekt.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av business controlling där du självständigt ansvarat för analyser och uppföljningsmodeller. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en större internationell organisation sen tidigare. Du har en god förståelse för redovisning och är van att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van vid att hantera stora datamängder och arbeta med BI-verktyg. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation då koncernspråket är engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är samarbetsvillig, samtidigt som du arbetar väl självgående. Vi ser även att du har en stark drivkraft och social kompetens då tjänsten innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare har du en god analytisk förmåga och trivs i ett arbete där du tar stort eget ansvar. Du brinner för att leverera god kvalitet, samtidigt som du har roligt på vägen!

Arriva Sverige AB

Arrivagruppen är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.

 Sedan 2010 ingår Arriva i Deutsche Bahn (DB) och utgör koncernens varumärke för all persontrafik utanför Tyskland. Totalt har DB-koncernen cirka 300 000 medarbetare i 130 länder över hela världen. 

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! (I den här rekryteringen samarbetar Arriva med Gazella.) Har du frågor är du välkommen att kontakta Rebecca Benholm som är ansvariga rekryterare för denna tjänst på rebecca.benholm@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: