Business Controller till Alligo

Gazella rekryterar nu en driven Business Controller till Alligos svenska verksamhet. I rollen som Business Controller kommer du att följa upp landets prestation, samt konceptvarumärkena Swedol, TOOLS och Grolls. Du deltar även i arbetet att implementera, utveckla och följa upp budget. Du kommer ingå i ett team om fyra controllers och rapportera till Group Business Controller. 

 

Vad Alligo erbjuder dig
Alligo är mitt inne i en spännande och expansiv fas och söker dig som vill vara med och påverka bolagets fortsatta tillväxt. Alligo erbjuder en utvecklande och arbetsmässig miljö där man vägleds av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll så strävar de alltid mot att arbeta tillsammans, som en del av ett lag med gemensamma värderingar och mot ett gemensamt mål. Inom Alligo främjas nya initiativ samt förändring och du kan se fram emot att få vara med på en resa präglad av kontinuerlig utveckling och expansion i ett publikt bolag..  

 

Kan detta vara nästa utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag. 

Din utmaning

I rollen som Business Controller till Alligo, kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:
 

  • Säkerställa högkvalitativ rapportering och uppföljning med fokus på lönsamhet och effektivitet samt KPI:er. 
  • Vara delaktig i budgetprocessen. 
  • Stötta Försäljningschefer och Regionchefer i analys av verksamheten. 
  • Kalkyler och uppföljning av nyinvesteringar. 
  • Uppföljning av försäljning, marginal, kostnadsutfall samt lager. 
  • Diverse ad-hoc analyser.

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi, en civilekonomexamen eller motsvarande. Du har erfarenhet av liknande befattningar eller arbetsuppgifter och har erfarenhet av att jobba i en transaktionsintensiv verksamhet / bolag inom retail / varulager. Du har goda kunskaper i redovisning. Bakgrund inom revision är meriterande. Vidare ser vi också att du har en god förståelse av system och processer samt mycket goda erfarenhet av integrerade affärssystem samt BI system. Du har även mycket goda kunskaper i Office365, främst Excel. 

 

Personliga egenskaper
Som person är du driven, engagerad och proaktiv. I ditt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att prioritera arbete och möta deadlines. För att trivas i den här rollen ser vi också att du har en hög samarbetsförmåga. Du har även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska. 

 

Om Alligo
Alligo AB, noterat på Nasdaq i Stockholm, känt för sina starka konceptvarumärken, Swedol, TOOLS, Grolls och Univern omsatte under 2022 9,2 miljarder och har ca 2300 anställda. Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Vi vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning. För att möta det har vi en kompetent säljkår, nära samarbete med marknadsledande leverantörer och ständig utveckling av egna varumärken och sortiment. Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd och man kan göra det i butik, på nätet eller direkt från någon av våra inne- eller utesäljare. Vi har webbhandel och cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland varav den svenska marknaden står för ca hälften av antalet butiker. 

Läs mer om Alligo på deras hemsida: alligo.com

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen!  

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

I den här rekryteringen samarbetar Alligo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jacob Wahlberg som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.