Bolagsekonom till Dometic

dometic

Gazella rekryterar nu en bolagsekonom till Shared Services Nordics som är en del av det börsnoterade företaget Dometic Group ”Dometic”. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. De har cirka 9 000 medarbetare världen över och redovisade en nettoomsättning på över 21,5 mdkr för år 2021. I denna roll kommer du att ha ansvar för redovisningen och rapporteringen för 1-2 av bolagen i deras nordiska shared service center. Du arbetar i en bred och ansvarsfull roll och rapporterar till Manager för Shared services Nordics. Rollen är stationerad på koncernens huvudkontor i Solna. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan i dag!

Vad Dometic erbjuder dig

På Dometic hittar du en perfekt balans mellan det stora börsbolagets muskler och det mindre snabbfotade sammanhanget, där möjligheterna är stora att påverka i den kontinuerliga tillväxtresa som bolaget är inne i. Dina kollegor i teamet trivs med att arbeta tillsammans och utmanar varandra till nästa nivå.

Din utmaning

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Månatlig rapportering till koncernen.
  • Löpande redovisning.
  • Behjälplig vid upprättande av årsredovisning.
  • Momsredovisning.
  • Avstämningar.
  • Utveckla och effektivisera rutiner och processer.
  • Driva och/eller delta i projekt för redovisning och implementationer.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk eller motsvarande examen och som har cirka 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har jobbat som bolagsekonom där du ansvarat för redovisningen i ett eller flera bolag antingen i ett shared service center och/eller på större bolag. Du har goda kunskaper om K3 och det är även meriterande om du har arbetat enligt IFRS samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar väl i tal samt skrift, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

För att trivas i den här rollen drivs du av att arbeta i en föränderlig miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig som är initiativtagande och lösningsorienterad med en god förmåga att driva processer och att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Vidare arbetar du effektivt självständigt såväl som i team, du är en lagspelare och vill bidra till ett bra samarbetsklimat. 

Om Dometic

Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder deras produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Företagets drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en inspirerande design för frilufts- och mobil livsstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har cirka 9 000 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på över 21,5 mdkr för år 2021 och är noterade på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer om Dometic på deras hemsida: https://www.dometic.com/sv-se/outdoor

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.