Analytisk Group Accountant till Catella

Gazella söker en analytisk Group Accountant till Catella. Catella är en ledande finansiell rådgivare med stor kunskap om fastighetsinvesteringar och alternativa investeringar. I denna roll kommer du bli en del av affärsområdet Group Finance’s ekonomifunktion som idag består av 5 personer där din arbetsplats kommer vara på Catellas trivsamma kontor centralt vid Stureplan. Som Group Accountant ansvarar du för att säkerställa och sammanställa redovisningen och rapporteringen (enligt IFRS) för Catella-koncernens bolag i Europa. Detta innebär månads- och årsbokslutsarbete, månatlig och kvartalsvis koncernrapportering, delta i budget och prognosarbete samt analysera utfall. Du rapporterar till Group Chief Accountant.

Vad Catella erbjuder dig

Catella beskriver sig själva som ett kunskapsföretag där medarbetarna är deras viktigaste resurs. Därför är det viktigt att främja en stimulerande arbetsmiljö där medarbetarna både kan utvecklas och bidra till Catellas framgång. Catellas mål är att bli den mest attraktiva arbetsgivaren inom fastighet och finans.

Din utmaning

  • Ansvara för månadsbokslut samt kvartals- och årsredovisningar för Catella Luxemburg S.A.
  • Koncernredovisning och konsolidering av koncernens bolag.
  • Kvalitetssäkring av dotterbolagens rapporterade siffror.
  • Stötta dotterbolagen i redovisningsfrågor.
  • Avstämning av balanskonton och koncernmellanhavanden, periodiseringar och reserveringar.
  • Delta i budget och prognosarbete.
  • Delta i arbetet med moms- och skattedeklarationer.

Erfarenhet

För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka tre till fem års erfarenhet från liknande arbete. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering samt erfarenhet av AARO är det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska därför är det viktigt du känner dig bekväm med att kommunicera på engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, ansvarstagande och självständig, du har ett metodisk och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många interna kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team.

Om Catella

Catella är en ledande finansiell rådgivare med stor kunskap om fastighetsinvesteringar och alternativa investeringar. Genom lokal expertis och en paneuropeisk plattform med global räckvidd erbjuder vi skräddarsydda tjänster till professionella investerare. Vår verksamhet är uppdelad i tre affärsområden; Corporate Finance, Property Investment Management and Equity, Hedge and Fixed Income Funds. Verksamheten bedrivs i 14 länder och koncernen förvaltar kapital om cirka 140 miljarder kronor. Catella är noterat på Nasdaq Stockholm inom segmentet Mid Cap. Läs mer om oss på www.catella.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via att registrera ditt CV! I den här rekryteringen samarbetar Catella med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: markus.nilsson@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: