Analytisk Group Accountant till Catella

Gazella söker en analytisk Group Accountant till Catella. Catella är en ledande finansiell rådgivare med stor kunskap om fastighetsinvesteringar och alternativa investeringar. Genom lokal expertis och en paneuropeisk plattform med global räckvidd erbjuder de skräddarsydda tjänster till professionella investerare. Du kommer vara en del av Group Finance’s ekonomifunktion som idag består av 5 personer och din arbetsplats är på Catellas trivsamma kontor centralt vid Stureplan.

Som Group Accountant ansvarar du för att säkerställa och sammanställa redovisningen och rapporteringen (enligt IFRS) för Catella-koncernens bolag i Europa. Detta innebär månads- och årsbokslutsarbete, månatlig och kvartalsvis koncernrapportering, och analysera utfall och du rapporterar initialt till CFO.

Vad Catella erbjuder dig

Catella beskriver sig själva som ett kunskapsföretag där medarbetarna är deras viktigaste resurs. Därför är det viktigt att främja en stimulerande arbetsmiljö där medarbetarna både kan utvecklas och bidra till Catellas framgång. Målet är att Catella ska vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom fastighet och finans.

Din utmaning

  • Deltaga i koncernredovisning och konsolidering av koncernens bolag
  • Kvalitetssäkring av dotterbolagens rapporterade siffror, budget, forecast och cash flow
  • Avstämning av balanskonton och koncernmellanhavanden, periodiseringar och reserveringar
  • Stötta dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Supportera och driva ad-hoc projekt och uppgifter efter behov
  • På sikt ansvara för månads- och kvartalsbokslut samt rapportering för Catella Luxemburg S.A.

Erfarenhet

För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka tre till fem års erfarenhet från liknande arbete. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering samt erfarenhet av AARO är det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska där du känner dig bekväm i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, ansvarstagande och självständig, du har ett metodisk och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många interna kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team. 

Om Catella

Koncernen har en ledande position inom fastighetssektorn och en stark lokal närvaro i Europa med 565 anställda i tolv länder. Verksamheten bedrivs inom verksamhetsgrenarna Corporate Finance och Asset Management Inom Corporate Finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning och kapitalmarknadsrelaterade tjänster inom fastighetssektorn. Rådgivningen sker på uppdrag av fastighetsbolag, finansiella institutioner, pensionsförvaltare, fastighetsfonder och andra ägare av fastigheter. Verksamheten bedrivs i Baltikum, Danmark, Finland, Frankrike, Spanien, Sverige och Tyskland. Läs mer om oss på www.catella.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via att registrera ditt CV! I den här rekryteringen samarbetar Catella med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: markus.nilsson@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: