Analyst till Menigo

menigo

Gazella rekryterar nu en driven, analytisk och förändringsorienterad Analyst med inriktning mot den affärsdrivande organisationen till Menigo. Menigo är en helhetsleverantör som levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. I denna tjänst rapporterar du direkt till Head of Financial Performance & Analytics och har tätt samarbete med Business Control och säljchefer. Du kommer agera stöd till chefer och ledningsgrupp och ansvara för analyser, kalkyler samt skapa rekommendationer och underlag för bättre affärsbeslut. Tjänsten är placerad i Globen, Johanneshov, med möjlighet till hybridarbete.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Menigo erbjuder dig

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike och du kommer därför få en god internationell exponering. Trots att Menigo ingår i en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar och företagskulturen kännetecknas av samarbete och engagemang. Företaget står inför en spännande resa och du kommer att ingå i ett ambitiöst team om 14 personer som ser det viktiga i att ha roligt längst resans gång. Söker du efter en jämställd och attraktiv arbetsgivare med en hälsosam arbetsplats där man tillsammans samarbetar för att nå resultat? Då kan detta vara din framtida arbetsplats!

Din utmaning

I rollen som Analyst på Menigo kommer dina arbetsuppgifter bland annat vara:

  • Arbeta tätt med Business Controllers och chefer för att stötta med genomförandet av företagets affärsplan och sätta upp KPIer, budget och prognos.
  • Ansvara för större data-analyser och kalkyler och på så sätt skapa insikter, förklara underliggande orsaker till utfall, skapa rekommendationer och ta fram underlag för bättre affärsbeslut till den affärsdrivande organisationen.
  • Stötta chefer, beslutsfattare och ledningsgrupp genom att omsätta frågeställningar till krav och lösningar.
  • Leda och driva lönsamhetsforum samt säkerställa att lönsamhetsökande åtgärder genomförs och ger effekt.
  • Driva och implementera projekt relaterat till informationsförsörjning och Business Intelligence.
  • Aktivt delta i tvärfunktionella forum och projekt utifrån analys och uppföljning i våra BI verktyg.

Erfarenhet

Till denna tjänst söker vi dig som har akademisk examen inom ekonomi, ingenjör eller motsvarande utbildning. Du har minst tre års relevant yrkeserfarenhet från ekonomi/controlling och minst 2 år som analytiker, helst från större internationella företag inom FMCG eller retail. Du har gedigen förståelse för ekonomisystem samt erfarenhet av verktyg för analys och visualisering av data, både front-end och back-end, meriterande om du har det från Tableau eller Power Bi. Du besitter god förmåga att presentera datadrivna insikter och skapa presentationsmaterial till seniora beslutsfattare. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är framåtlutad, lyhörd och lösningsorienterad med ett analytiskt angreppssätt som snabbt kan förstå utmaningar och driva förändring. Du trivs i att få möjligheten att sätta din prägel i arbetet samt drivs av att arbeta med lönsamhet, förbättring och datadriven utveckling. Du tycker om att arbeta i grupp och nå fram till insikter tillsammans med kollegor men har samtidigt stark förmåga att strukturera, prioritera och leda dig själv. Det är viktigt att du är en förtroendegivande person som värdesätter att tydliggöra resonemang för att nå lösningar och bidra till förbättring.

Om Menigo

Menigo är en del av Sysco, världens största Foodservice-aktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Menigo finns på åtta orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. Menigo har 1200 medarbetare och 15 000 kunder. På företagets regionala lager finns Färskvaruhallar som kompletteras med ett centrallager i Strängnäs. Bland Menigos dryga tusen medarbetare finns säljare, produktspecialister, lagermedarbetare och chaufförer. Företagets mål är att vara den absolut bästa och mest hållbara samarbetspartnern för dem som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Läs mer om Menigo på deras webbsida: menigo.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Menigo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Sophie Höckenström (sophie.hockenstrom@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: