Affärsorienterad Business Controller till MTR Pendeltågen

Affärsorienterad Business Controller till MTR Pendeltågen

Är du erfaren och driven Business Controller och vill jobba i en stor koncern med inspirerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter?

Vi söker en affärsorienterad Business Controller till MTR Pendeltågen. Som Business Controller arbetar du främst med analys, rapportering, budget och prognos samt agerar bollplank till affärsområdeschefer. I din roll ansvarar du för ett affärsområde och arbetar med strategiskt affärsutvecklingsarbete samt ökad lönsamhet med målsättning att ta MTR Pendeltågen till nästa steg. Vidare verkar du i en verksamhet som fokuserar på och styrs av KPI: er kopplat till kvalitét i leverans snarare än volym i försäljning. Du ingår i ett team om tre personer och rapporterar till Finanschef. Vi samarbetar i detta uppdrag tillsammans med rekryteringsbolaget Gazella.

Hos MTR erbjuds du en miljö med en hög och positiv förändringstakt där du får möjlighet att vara med och bidra till både bolagets och din egen personliga utveckling. Vi sitter i fina och fräscha lokaler på Kungsholmen.

Din utmaning

  • Fungera som bollplank och stöd med finansiell kunskap till affärsområdeschefer samt beslutsfattare inom organisationen.
  • Ansvara för verksamhets- och resultatstyrning inom ett affärsområde.
  • Ansvara för att upprätta och leda budget- och prognosprocessen.
  • Effektivisera manuella processer för ett effektivare arbetssätt.
  • Vara delaktig i affärsutvecklingen framåt och utveckla business case.
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt delar i bokslut för MTR Pendeltågen.
  • Fungera som en nära samarbetspartner till Trafikförvaltningen vid ekonomiska frågeställningar.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av business controlling, där du självständigt ansvarat för budgetprocesser samt utvecklat analyser och uppföljningsmodeller. Vidare har du en god förståelse för ekonomiflödet samt redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. MTR Pendeltågens verksamhet präglas av stora och komplexa kontrakt, förmågan att optimera logistiska flöden samt av att balansera låga marginaler med krav på kvalitet och service varför erfarenhet från branscher som till exempel tåg-, buss-, flyg eller logistikbranschen är meriterande. Du behöver kunna räkna på affärer, förstå risker och säkerställa att MTR:s åtaganden paketeras på ett sätt som skapar stabila och lönsamma affärer.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och stor vana av att dagligen arbeta med pivottabeller och funktioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av Mercur eller Qlikview. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du en person som är självgående, anpassningsbar och nyfiken på förbättring och utveckling. Du är analytisk och skicklig på att analysera data och kan bryta ner information på detaljnivå. Vidare är du prestigelös, har en stark drivkraft samt social kompetens då tjänsten innebär många kontaktytor både internt och externt. Du trivs med att arbeta under stort eget ansvar och har en god erfarenhet av att skriva och hålla presentationer på såväl svenska som engelska. Du brinner för att leverera med kvalitet och ha roligt på vägen!

MTR Pendeltågen

Från och med december 2016 ansvarar MTR också för drift och underhåll av Stockholms pendeltåg på uppdrag av SL. Varje dag genomförs cirka 300 000 resor med pendeltågen, det är den största järnvägstrafiken i Sverige sett till antal resenärer. Avtalet sträcker sig över tio år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. I avtalet ingår planering och drift av trafiken, stationsbemanning och underhåll av stationer och fordon. Tillsammans med SL vill MTR utveckla pendeltågen till en resa i världsklass. MTR Pendeltågen ingår i MTR Nordic Group som förutom MTR Pendeltågen består av MTR Tunnelbanan, MTR Tech, MTR Express och det nordiska moderbolaget MTR Nordic.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen. Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: