Affärsdriven Interim Sales Controller till Retailbolag

Affärsdriven Interim Sales Controller till Retailbolag

Gazella söker en affärsdriven Sales Controller till bolag inom FMCG-industrin (B2B). Bolaget, som har kontor norr om Stockholm, jobbar globalt och har en prestigelös profil. I rollen som Sales Controller kommer du aktivt jobba med support och analys för att stödja säljavdelningen, samt med affärsutveckling genom utveckling av erbjudanden och kampanjer. Till denna roll söker vi därför en analytisk och business-minded person med en prestigelös attityd. Tjänsten är ett konsultuppdrag mellan 4-6 månader och tillsättningen önskas ske omgående. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Skapa prognoser och budgetförslag inom företagsförsäljningen
  • Inneha en central roll i utvecklingen av en ny pris- och rabattstruktur och utföra sales bonus beräkningar
  • Uppföljning av kundportföljer samt analys av kundernas köpmönster och framtida behov
  • Ansvara för försäljnings- och marginalrapportering av företagsförsäljningen
  • Stödja säljorganisationen med lönsamhetskalkyler för nya kunder
  • Utföra ekonomiska analyser och rapporter ad-hoc till stöd för försäljningschef och ekonomiledning

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och 1-3 års erfarenhet av arbete som controller/financial controller/sales controller/business controller med god förståelse för redovisning. Du är van att analysera stora dataset, har god systemvana och är en mycket van användare av Excel. Tidigare erfarenhet av sales bonus beräkningar inom retailbolag är högst meriterande, men inget krav. Då bolaget jobbar internationellt, är du flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Till denna roll letar vi efter en affärsdriven, självgående person som har förmågan att hålla kunden i fokus i alla beslut som tas. Du utför ditt arbete mycket noggrant och har en förmåga att på ett strukturerat sätt hantera många olika kontaktytor och projekt som löper parallellt. Vidare viker du inte undan när du stöter på problem utan hanterar dessa på ett kreativt och proaktivt sätt, och du utför ditt arbete ansvarsfullt och självständigt.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Anna Wallenberg.

#LI-DIN

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: