Gazella stärker styrelsen för fortsatt snabb tillväxt

Vid Gazellas årsmöte den 12 maj valdes den tidigare styrelseledamoten Therese Lundstedt till ny styrelseordförande och Erik Wennhall till ny styrelseledamot.

Therese Lundstedt har över 15 års erfarenhet från att leda turn arounds och tillväxtbolag inom finans, bygg samt IT-branschen, både som VD och styrelseledamot. Hon har tidigare varit VD för bland annat Aktieinvest och Urbangreen och är idag VD för det snabbväxande SaaS-bolaget Colix. Erik Wennhall har över tio års erfarenhet från bemanningsbranschen som Divisionschef på Lernia och COO på Studentconsulting. Erik har drivit flera bolag genom kraftiga tillväxtresor. Förutom en stark bakgrund inom försäljning har han inom ramen för sitt Lerniauppdrag startat och drivit en ledande digital matchningstjänst (SaaS) mot vård och omsorgspersonal. Idag är Erik VD för Sergel Kredittjänster.

Gazellas tidigare styrelseordförande Jan Leife har avböjt omval på grund av tidsbrist.

 

– Det känns mycket roligt och spännande att fortsätta professionalisera Gazellas styrelse med två erfarna profiler med erfarenhet både från att driva tillväxt och bygga bolag, Erik har dessutom djup kunskap om rekryteringsbranschen. Jag vill också passa på att tacka Jan Leife som lagt grunden för det professionella styrelsearbete vi har idag, säger Fredrik Newstam, medgrundare och Head of operations på Gazella.

Förutom Therese Lundstedt och Erik Wennhall, ingår även Gazellas grundarpar Patrik Sundelin och Fredrik Newstam i företagets styrelse.

– Jag ser fram emot att ta över klubban i Gazella. Det är ett fantastiskt bolag som uppvisat både rejäl tillväxt och möjlighet att hantera tuffa Covid-tider. Därtill finns en offensiv och duktig ledning med de vassa entreprenörerna kvar i bolaget och en ung, duktig och ambitiös laguppställning genom hela bolaget, säger Therese Lundstedt.

 

Vid frågor,

Therese Lundstedt
Styrelseordförande Gazella
therese.lundstedt@colix.se
070-230 24 06

Fredrik Newstam
Head of Operations och medgrundare Gazella
fredrik.newstam@gazella.se
072-249 68 21

Mer från bloggen

Så skapar du engagemang på jobbet

Söker du ett större engagemang på jobbet och medarbetare som brinner för sitt arbete? Allt fler företag inser att företagets framgång går via medarbetarnas välmående...

engagemang på jobbet gazella interim rekrytering ekonomi